közvélemény-kutatás

2018.12.31. 20:35

Michelle Obama a legcsodáltabb nő Amerikában

Az előző elnök, Barack Obama neje 17 év után szorította le az első helyről a volt külügyminisztert, demokrata szenátort és first ladyt, a 2016-os elnökválasztás vesztesét.

US Democratic presidential candidate Hillary Clinton and US First Lady Michelle Obama embrace before they address the crowd at a campaign stop in Winston-Salem, North Carolina, on October 27, 2016. (Photo by Logan Cyrus / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Logan Cyrus

Michelle Obama, akinek Így lettem címmel nemrég jelentek meg az emlékiratai, korábban háromszor volt második az évente közölt listán, amelyen a második helyen ezúttal Oprah Winfrey televíziós személyiség áll. Hillary Clinton a harmadik, a jelenlegi elnök, Donald Trump felesége, Melania pedig a negyedik.

Az Egyesült Államokban leginkább csodált tíz nő között van – rekordot jelentő ötvenedik alkalommal – II. Erzsébet brit uralkodó, Angela Merkel német kancellár, a leköszönő amerikai ENSZ-nagykövet, Nikki Haley is, csakúgy mint a Nobel-békedíjas Malala Juszafzai.

A férfiaknál tizenegyedik éve Barack Obama az első, őt Donald Trump követi a második helyen. A tízben szerepel még mások mellett Ferenc pápa, Bill Gates, Elon Musk és a dalai láma.

A hét végén ismertetett reprezentatív felmérés 1025 ember megkérdezésével készült.

A Gallup közvélemény-kutató intézet 1946 óta egyetlen év, 1976 kivételével minden esztendőben összeállította az Egyesült Államokban leginkább nagyra tartott személyiségek listáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!