mozi

2017.08.02. 21:11

Noémie Lvovsky filmjével nyílt meg a 70. Locarnói Fesztivál 

A rangos bemutatók mellett Nastassja Kinski életműdíjat kap, Adrien Brody pedig Leopard Club Award elismerésben részesül a jubileumi eseményen.

Noémie Lvovsky Demain et tous les autres jours„ (Holnap és minden más nap) című drámájával szerda este megnyílt a jubileumi, 70. Locarnói Fesztivál a Piazza Grande szabadtéri mozijában, az augusztus 12-ig tartó rendezvényen a világ filmterméséből mintegy 250 játék-rövid és dokumentumfilmet mutatnak be.

A versenyprogramban 18 alkotást vetítenek, köztük az amerikai Travis Wilkerson Did You Wonder Who Fired the Gun? című filmjét, Jim McKay alkotását, az En el Septimo Diát, Aaron Katztól a Geminit és John Carroll Lynch rendezésében a Lucky című filmet. Versenyez még mások mellett Germano Maccioni Asteroids című filmjével, Dominik Locher Goliath című munkájával, Serge Bozon az Isabelle Huppert-rel forgatott Madame Hyde-dal és Bing Wang a Mrs. Fang című filmmel.

A győztesnek járó Arany Leopárd-díjat odaítélő nemzetközi zsűrit a francia filmrendező, Oliver Assayas vezeti. A szemlét Kevin Merz zenés dokumentumfilmje zárja, a Gotthard – One Life, One Soul.

A fesztivál nemzetközi vendégei között van Vanessa Paradis, aki Samuel Benchetrit Chien című filmjében játszik, és Nastassja Kinski is, aki életműdíjat vesz majd át.

Mathieu Kassovitz filmrendező ugyancsak díjazott: ő lesz a fesztivál idei kiválósága, az Excellence Awardot kapja meg. Adrien Brody a Leopard Club Award elismerésben részesül, Jean-Marie Straub francia rendező pedig tiszteletbeli Arany Leopárd-díjat kap.

A 70. évforduló alkalmából a filmfesztivál nevet változtatott, mostantól Locarnói Fesztiválnak hívják.

A filmbemutatók között szerepel egyebek között az Atomszőke című thriller Charlize Theron és James McAvoy főszereplésével, a Good Time című film Robert Pattinson és Jennifer Jason Leigh szereplésével, valamint a What Happened to Monday? Glenn Close, Noomi Rapace és Willem Dafoe közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!