adok-kapok

2019.02.09. 17:06

Szexképekkel zsarolják az Amazon alapítóját

Jeff Bezos, az Amazon internetes kereskedelemmel foglalkozó vállalat milliárdos elnök-tulajdonosa zsarolással vádolta pénteken a National Enquirer című bulvárlap kiadóját. A kiadó közölte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

(FILES) In this file photo taken on September 19, 2018 Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD. - Amazon CEO Jeff Bezos on February 7, 2019 accused the publisher of the National Enquirer of "blackmail" after it threatened to publish intimate photographs sent by the billionaire to his mistress. (Photo by Jim WATSON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jim Watson

Bezos állítása szerint a National Enquirer kiadója, az American Media (AMI) azzal próbálta megzsarolni, hogy

„intim fotókat” hoz nyilvánosságra róla és a barátnőjéről, ha nem állítja le a lap elleni vizsgálódást és nem tesz közzé közleményt az ügyben.

Bezos azért indíttatott vizsgálatot, mert

a lap nyilvánosságra hozta magántermészetű sms-üzeneteit.

Bezos, a világ leggazdagabb embere a múlt hónapban jelentette be, hogy elválik. Szinte órákkal a bejelentés után a National Enquirer nyilvánosságra hozta a barátnőjéhez korábban – még házas emberként – írt üzeneteinek egy részét. A milliárdos vizsgálatot követelt, a lap kiadója azonban közölte: nem sértettek törvényt, jogszerűen jártak el. Az American Media közleményt is közzétett, tudatva: Jeff Bezosszal „jóhiszemű tárgyalásokat folytattak a probléma megoldása érdekében”.

Bezos, aki a The Washington Post című lapnak is tulajdonosa, csütörtökön a blogjában – a zsaroló e-maileket csatolva – hozta nyilvánosságra a zsarolás tényét. Mint írta: az American Media arra akarta rábírni, hogy közleményben szögezze le, a National Enquirer róla és barátnőjéről, Lauren Sanchez kaliforniai televíziós műsorvezetőről készült tudósításai nem politikai megfontolásokból készültek.

„Ahelyett, hogy engednék a kényszerítésnek és a zsarolásnak, úgy döntöttem, inkább szóról szóra nyilvánosságra hozom mindazt, amit küldtek nekem, noha a fenyegetés zavarba ejt”

- fogalmazott Bezos.

Egy korábbi blog-bejegyzésében az üzletember utalt arra, hogy Donald Trump elnöknek jó kapcsolatai vannak az American Media vezetőivel, elnökéhez, David Peckerhez pedig kifejezetten baráti viszony fűzi. Bezos sejtetni engedte, hogy a The Washington Postban megjelent és Trumpot bíráló cikkek miatt foglalkozott az ő magánügyeivel a National Enquirer.

Pénteki közleményében az AMI megismételte: jogszerűen jártak el a Bezosról szóló tudósításaikban. Ugyanakkor – fűzték hozzá – a kiadó igazgatótanácsa pénteken úgy döntött, hogy átfogó vizsgálatot indít az ügyben.

Borítókép: Jeff Bezos napjai elég felhősen telnek mostanság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!