királyi sarj a pácban

2017.08.24. 11:07

Térdzokni, fekete cipő – György herceg első napjára készül az iskolában

Nemcsak Nagy-Britannia jövendőbeli uralkodója, György herceg, hanem a szülei által kiválasztott londoni magánintézmény új igazgatója is az első napjára készül az iskolában.

Prince George holds the hand of his father Britain's Prince William, Duke of Cambridge, as Princess Charlotte (partly hidden) stands next to him as they walk walk on the tarmac of the Airbus compound in Hamburg, northern Germany, on July 21,2017. The British royal couple are on the last stage of their three-day visit to Germany. / AFP PHOTO / POOL AND AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ

Forrás: AFP Photo

Fotó: Patrik Stollarz

A négyéves György herceg, aki nagyapja, Károly walesi és apja, Vilmos cambridge-i herceg után a harmadik a trónutódlás sorában, szeptemberben kezdi meg előkészítő tanulmányait a Thomas's Battersea nevű intézményben, amelyet egy csütörtökön ismertetett kalauz „nyüzsgő, kissé kaotikus” iskolaként jellemez.

A The Good Schools Guide olyan kozmopolita szülőknek ajánlja a tanintézményt, akik az angol oktatás legjobbját akarják gyereküknek a pénzükért – azért a 17 604 fontért (5,8 millió forintért), amelybe egy tanév kerül – írta a The Daily Telegraph című lap csütörtökön. A diákoknak jócskán akad lehetőségük megmutatni, miben nyújthatnak kiemelkedőt, a visszahúzódóbb gyerekek viszont kissé túláradónak találhatják az ottani iskolaéletet a kalauz szerint.

A Thomas's Battersea élén szeptemberben új igazgató kezdi meg munkáját. Simon O'Malley az Aberdeeni Egyetemen szerezte diplomáját, tanított Kenyában, és 11 évig volt az igazgatója a Wellesley House School nevű iskolának Kentben. A The Good Schools Guide szerint György herceg leendő iskolájának új igazgatója „ambiciózus és lelkes, a szülők kedvelik és tisztelik”.

György herceg édesanyja, Katalin cambridge-i hercegnő korábban azt mondta, nem biztos abban, hogy elsőszülött gyermeke tudja, mi vár rá az iskolában. Az előkészítőbe járó társai között is fiatalnak számít majd, hiszen csak nyáron töltötte be a negyedik életévét.

Az Egyesült Királyság jövendőbeli uralkodója a többi diákhoz hasonlóan a John Lewis márkától származó egyenruhát fog viselni az iskolában. A ruhatár része többek között egy 25 fontos V-nyakú pulóver, a hozzá illő rövidnadrág, piros térdzokni és fekete cipő.

A London délnyugati részében fekvő iskola egyike a brit fővárosban működő négy családi tanintézménynek. Mottója, hogy légy kedves. Nem pártolják, hogy a gyerekeknek legjobb barátjuk legyen, ehelyett a „sok jó barátság” kialakítását szorgalmazzák.

(Borítókép: AFP PHOTO/ Patrik Stollarz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!