Dombóvár

2017.07.05. 14:31

Az ötven éve elhunyt Földi Istvánra emlékeztek

A megemlékezésen Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere mondott beszédet, az író, pedagógus szülőhelyének, Kézdivásárhely első emberének pedig a levelét olvasták fel.

H. E.

Halálának ötvenedik évfordulóján Földi István íróra, a dombóvári gimnázium Kézdivásárhelyen született egykori igazgatóhelyettesére emlékeztek június 28-án Dombóváron, a temetőben. A sírnál Szabó Loránd polgármester méltatta az író munkásságát, beszélt az életútjáról, majd Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármesterének levelét olvasták fel.

Ebben azt írta, sok minden összeköt bennünket, a magyar múlt, a megpróbáltatásokkal teli történelmünk. Egy a kultúránk, egy az anyanyelvünk, ezáltal talán a szívünk is egy. Ezt követően Sátor Edéné és Magyarics Szilvia verseit szavalták el, Zelcsényi Zsófia pedig kalotaszegi népdalokat énekelt.

Az ünnepség végén Földi István hozzátartozói, dr. Földi Imre és felesége, valamint a dombóvári, a kézdivásárhelyi és a teveli önkormányzat, a Tinódi Könyvtár és a Helytörténeti Gyűjtemény képviselői koszorúkat helyeztek az író sírjánál.

Földi István Tevel községhez kötődése, hogy iskolát szervezett ott a Tolna megyébe telepített bukovinai székely gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!