címvédés

2021.10.02. 15:29

Hatodszor is világbajnok lett Kiszli Vanda!

A csütörtöki rövid körös aranyérem után a klasszikus távon is megvédte címét Pitestiben Kiszli Vanda. Az Atomerőmű SE maratoni kajakosa ezzel már hatszoros világbajnoknak mondhatja magát.

Berg Sándor

Fotó: Balint Vekassy

A romániai Pitestiben zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság csütörtöki nyitónapján Kiszli Vanda magabiztos győzelemmel hangolt a szombati napra. A rövid körös (3,4 km) futamot a brit Lizzie Broughton és a szerb Kristina Bedecs előtt nyerte meg, s többek között ők is ellenfelei voltak a 26,2 kilométeres távon.

A klasszikus távon sokáig tizenkét fős mezőny haladt az élen, ami idővel nyolc, majd hét versenyzőre olvadt. Az Atomerőmű SE világ- és Európa-bajnoka valamennyi futószakasz után elsőként ült vissza a hajóba, de egészen az utolsó, rövid körig nem tudott elszakadni riválisaitól. A hajrában aztán tempót váltott Kiszli Vanda, elsőként átszelve a célvonalat Czéllai-Vörös Zsófia és Broughton előtt.

Az ASE klasszisa ezzel mindkét távon megvédte 2019-ben szerzett bajnoki címét, így már hatszoros világbajnoknak mondhatja magát (2018-ban egyesben, 2017-ben párosban szerzett aranyat).

Csütörtökön a szintén paksi Koleszár Zoltán kenu egyesek mezőnyében térdelt hajóba, s végül a rövid körös versenyen tizenharmadikként zárt a felnőttek között.

A magyar küldöttség tizenkilenc dobogós helyezéssel (kilenc arany-, kilenc ezüst és egy bronz) magabiztosan vezeti az éremtáblázatot Dánia (2, 1, 1) és Ukrajna (2, 0, 2) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!