AC BONYHÁD

2021.11.18. 08:00

Negyedszázad történéseire emlékeztek a születésnapon

Az előző öt év volt az Atlétikai Club Bonyhád legsikeresebb időszaka, mondta az egyesület jubileumi ünnepségén Csábrák János szakmai vezető. Kirchné Máté Réka elnök pedig azt hangsúlyozta, hogy bonyhádi atlétának lenni egy életre szóló érzés.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

Zsúfolásig megtelt az AC Bonyhád atlétikai csarnoka az egyesület születésnapi ünnepségére. Idén huszonöt éve, hogy megalapították a völgységi klubot, amely mostanra nemcsak a megye, a régió, hanem az ország egyik legsikeresebb atlétikai egyesületévé lépett elő.

Edzők, jelenlegi és volt atléták, versenybírók, szülők, hozzátartozók mellett Filóné Ferencz Ibolya a város polgármestere, Scheidler Géza a klub korábbi vezetőedzője, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója, Ónodi Szabolcs, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium nyugalmazott igazgatója, az AC Bonyhád alapító tagja, György Ferenc tanár, az AC Bonyhád alapító elnöke és Andorka Gábor, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium jelenlegi igazgatója is ott tapsolt a közönség soraiban.

Filóné Ferencz Ibolya polgármester is köszöntötte a születésnapos egyesületet (Fotók: Makovics K.)

Mint Csábrák János kiemelte, az elmúlt öt év volt a huszonöt éves klub legsikeresebb időszaka. Az egyesület versenyzői sorra szállították a jobbnál jobb eredményeket, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi megmérettetésekről – korosztályos világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon öregbítették a klub hírnevét.

A koronavírus-járvány a bonyhádi atlétikai klub mindennapjait is megnehezítette, de túllendültek rajta – emelte ki Csábrák János. Hozzátette azt is, hogy az előző év második fele már sikeresen alakult, amit három bajnoki arany, öt bajnoki ezüst és négy bajnoki bronz is jelez.

Csábrák János szakmai vezető büszke az elmúlt öt év eredményeire

A huszadik születésnap óta eltelt időszak kapcsán kiemelte, hogy az idén ősszel hivatalosan is átadott vadonatúj városi sporttelepnek köszönhetően szabadtéren is minden igényt kielégítő körülmények közepette készülhetnek. Hamarosan pedig birtokba vehetik az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a MASZ támogatásával épülő, negyvenöt méter hosszú, tíz méter széles és nyolc méter belmagasságú rúdugró-csarnokot, ami újabb kihívásokat jelent majd a versenyek rendezésében, edzőtáborok szervezésében. Az egyesület dr. Beréti Zsolt vállalkozó adományozásának köszönhetően egy mikrobusszal is gazdagodott, ami nagy segítség az utaztatásban.

Zsúfolásig megtelt az atlétikai centrum, Bartha Dávid (középen) a klub korábbi versenyzője amerikai élményeiről tartott beszámolót

Kirchné Máté Réka azt hangsúlyozta, hogy bonyhádi atlétának lenni egy életre szóló érzés. A klub elnöke kiemelte, egy igazi nagy család az övék, élmény köztük lenni. „Mert szenvedni, próbára tenni magunkat csapatban sokkal elviselhetőbb” – nyomatékosította beszédében a klub elnöke.

Húsz válogatott atlétát adott az egyesület, akik összesen negyvenhat alkalommal képviselték a klubot a nemzeti csapat színeiben, s vitték el jó hírüket a nagyvilágba. „Vezetőedzőnk azt mondta, az utóbbi öt év volt a klub legeredményesebb időszaka. Azt kívánom, hogy a jövőben évről évre javítani tudjunk az eredménylistánkon. Ehhez szükség lesz sportolóink akaraterejére, kitartására, szüleik támogatására, edzőik szakértelmére és egy egészséges sportos jövőre!” – húzta alá.

Az ünnepség zárásaként Balogh Pétert, Böndör Mártont, Dancsó Dorottyát, Kling Rékát, Kocsis Katát, Márton Ferencet, Panghy Mártont, Scheidler Botondot, Scheidler Dávidot, Szabó Mátét és Városi Rolandot jutalmazták a 2020/2021-es idényben elért eredményeik elismeréseként.

Levélben gratulált Gyulai Miklós

„Kevés olyan helyet ismerek, ahol akkora szeretettel és kedvességgel fogadják az embert, mint Bonyhádon…” – írta levelében Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, aki a nemzetközi szövetség ünnepséggel egy időben zajló idei kongresszusán vesz részt.

„Ma még nem sok, bár talán nem bántó, ha azt mondom, hogy lehet épp a bonyhádi példából kiindulva, egyre több hasonló, kiváló körülményeket biztosító atlétikai kis ékszerdoboz épül szerte az országban, és ti büszkék lehettek magatokra, arra, hogy a bonyhádi példából erőt merítve, jó néhány egyesület belevágott hasonló fejlesztésekbe. Ezért csak a köszönet jár nektek...” – fogalmazott Gyulai Miklós, kiemelve azt is, hogy a megye negyedik legnépesebb városában egyre magasabb színvonalú és ennek köszönhetően egyre komolyabb és eredményesebb munka folyik immáron huszonöt esztendeje.

Az összeállítás megjelenését támogatta az AC Bonyhád.

Borítóképünkön: Edzők, jelenlegi és volt atléták, versenybírók, szülők, hozzátartozók töltötték meg atlétikai csarnokot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!