Képviselő-testület

2017.09.09. 13:30

Az MVM egyik cége épít naperőművet Tamásiban

Ismét csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz a helyhatóság – döntött legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Balázs László

Tulajdonképpen formális döntés született, hiszen a Koppány-parti település a kezdetektől, 2001-től részt vesz a programban. Tavaly 36-an pályáztak 3500 és 5 ezer forint közötti összegekre – mondta el lapunknak Porga Ferenc polgármester.

A kiemelt kerékpáros útvonalak fejlesztésének finanszírozásáról szóló kormányhatározatot a nyár elején tették közzé. A dombóvári és a tamási térségen áthaladó, Siófokot Péccsel összekötő kerékpárút tervezése jövőre indul, a kivitelezési munkák pedig 2019-ben kezdődnek. A városatyák megszavazták, hogy Dombóvárral közösen egy turisztikai megvalósíthatósági tanulmányt rendelnek. A dolgozat kitér majd arra, hogy milyen közvetett és közvetlen előnyökkel jár a beruházás. Felmérik a tervezett turisztikai attrakciókat, elemzik a környezeti, gazdasági hatásait. Kerékpáros tájsétát rendeznek, amely a projekt országos és helyi kommunikációját erősíti – tette hozzá Porga Ferenc, kiemelve, hogy kerékpárút-hálózat bővítése a munkába járást is segítheti.

Az augusztusi csapadékos időjárás, a lezúduló sár és iszap 3 kül- és 2 belterületi útszakaszon bontotta meg burkolatot, éppen ezért a képviselők vis maior kérelem benyújtásáról döntöttek, az igényelt támogatás mértéke 25 millió forint.

Döntés született az Aranyerdő óvoda vezetői pályázatáról is: a korábban megbízott vezető óvónő, Beréti-Stier Márta kapott bizalmat öt évre.

Porga Ferenc kitért arra, hogy napelempark kialakításáról is hoztak határozatot. Az MVM egyik cége hosszú távra bérbe veszi a Sport utca végén található 1,3 hektáros önkormányzati telket, cserébe naperőművet épít a területen.

Címkék#MVM#Tamási

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!