Közélet

2017.04.12. 15:30

Civil szervezeteket és sportegyesületeket támogat az önkormányzat

Sportegyesületei és civil szervezetei között 30 millió forintos keretet osztott fel a bonyhádi képviselő-testület. A támogatási szerződéseket kedden adták át ünnepélyes keretek között a városházán.

Hargitai Éva ([email protected])

A hagyományoknak megfelelően idén is márciusi ülésén döntött a bonyhádi képviselő-testület a civil szervezetek, valamint a sportegyesületek támogatási keretének felosztásáról. Ebben az évben is 30 millió forinttal járul hozzá a város a működésükhöz – a szerződések ünnepélyes átadására tegnap került sor a városházán.

Összesen 48 civil szervezet és 14 sportegyesület képviselője vehette kézhez a dokumentumot. A civilek esetében húszezer és egymillió forint, a sportegyesületeknél pedig százezer és hatmillió forint között oszlik meg a támogatások összege. Filóné Ferencz Ibolya polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a 30 millió forintos keretösszeget tekintve – összevetve azt a Bonyhádhoz hasonló kategóriájú településeken jellemző támogatásokkal – nincs okuk szégyenkezni, örömmel és büszkeséggel tölti el őket, hogy ekkora keretből tudják támogatni a csoportokat. Hozzátette, hogy az odaítélt összeg csak egy része a támogatásnak, emellett más módokon is segítik a szervezeteket, például a sportegyesületeket a létesítmények ingyenes használatával. Örömét fejezte ki, hogy a városban ilyen élénk a civil- és sportélet, és kiemelkedő eredményekkel öregbítik a település hírnevét, határainkon túlra is elviszik Bonyhád jó hírét.

A támogatott civilek közül, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének képviseletében Illés Tibor elnök elmondta, a szervezetnek a tavalyi évhez hasonlóan megítélt egymillió forintos támogatást nagyrészt a működési költségeikre, valamint a Bukovinai Találkozások fesztiválra szeretnék fordítani. Ezenfelül reményeik szerint jut még belőle a néprajzi táborukra, és talán tartalékolni is tudnak majd a következő évre egyéb rendezvényeikre.

Sok szempontot figyelembe vesznek

Filóné Ferencz Ibolya elmondta, a sportegyesületek támogatására a humán bizottság, a civilek esetében pedig a bizottsági elnökökből, illetve alpolgármesterekből összeálló ad hoc grémium tesz javaslatot a támogatásokra, ezek alapján hozza meg döntését a képviselő-testület. Az összeget meghatározhatja többek között, hogy az adott évben hányan pályáztak, milyen jellegű programokat terveznek, a tevékenységük a lakosság milyen széles rétegeit éri el.

(Indexkép: A Bonyhádi Képzőművészeti Kör képviseletében Kovács Ferenc vette át a támogatási szerződést Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől. Fotó: Makovics Kornél)  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!