Fejlesztések

2017.09.18. 13:00

Két év múlva elkészülhet a korszerű sportok háza

Tamási 2016-ban 14 TOP-os tenderen 3,7 milliárd forintra pályázott – a fejlesztések között szerepelnek a sportinfrastruktúrát érintő beruházások is.

Balázs László

Nem túlzás kijelenteni, hogy 2016-ban a leghatékonyabb település volt pályázatírásban a Koppány-parti város: 14 TOP-os tenderen indultak, 3,7 milliárd forintra pályáztak. A fejlesztések között szerepelnek a sportinfrastruktúrát érintő beruházások is.

A budai városrészben található a volt kenyérgyár épülete, ahová a sportok háza épül barnamezős beruházásban. Itt kapnak majd helyet azok a sportágak, melyeknek eddig nem volt állandó telephelyük (súlyemelés, cselgáncs). Gyerekeknek játszóház, felnőtteknek fitneszterem, konditerem kerül kialakításra 400 millió forintos támogatásból – mondta el Porga Ferenc polgármester. Az épület másik szárnyában a gyerekeknek egy nagy belső játszóházat alakítanak majd ki.

A szabadidős létesítmény a szegregátum-terület szomszédságában épül meg. Várhatóan 2018 végére, legkésőbb 2019 elejére elkészülhet a beruházás – tette hozzá a városvezető. B. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!