Beruházás

2017.08.24. 18:15

Kétszázmillióból szépül Nagymányok

Új piac tér, parkoló épül, emellett megszépül a park és energetikai korszerűsítésre, hőszigetelésre valamint akadálymentesítésre is sor kerül.

Balázs László

Két nyertes top-os pályázattal büszkélkedhet eddig a város, a kiírásoknak köszönhetően kétszázmillió forint támogatásban részesül a település. Kialakításra kerül egy új piactér a sportcsarnok mellett, ezzel együtt megszépül a városközponti park is. A piactérhez kapcsolódóan új parkoló épül bekötőúttal és buszparkolóval. A placc magába foglal egy könnyűszerkezetes, fedett árusító területet, nyilvános illemhelyet és egyéb kiszolgáló helyiségeket. A beruházásra elnyert támogatás hetvenmillió forint.

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című tender két intézményt is érint. Az eddig ideiglenes működési engedéllyel rendelkező idősek otthona akadálymentesítése megoldódik, emellett fűtéskorszerűsítés és épületenergetikai felújítás szerepel a tervekben. A másik helyszín a Pitypang Óvoda és Bölcsőde épülete, ahol a teljes hőszigetelés és az épületgépészeti berendezések korszerűsítése mellett a félemeleten nyílászárókat cserélnek és szigetelnek. A munkálatokra 130 milliót nyert a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!