13°
20°

Neked MUNKA, nekem ÁLOM!

Futballedző, sportriporter, fotós vagy autószerelő. Csak néhány foglalkozás, melyben a 2015-ös Neked MUNKA, nekem ÁLOM! elnevezésű nyílt nap résztvevői kipróbálhatták magukat.

Idén folytatódik a fogyatékos emberek esélyegyenlőségét segítő program, és Budapest mellett Szekszárd is bekapcsolódik a helyszíni szervezésbe. Írországban már évek óta sikeresen működik a „Job Shadow Day”, vagyis a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! nap, amely fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkahelyeket köt össze: a jelentkezők kipróbálhatják álmaik munkáját, a résztvevő munkáltatók pedig személyes találkozásokon keresztül szerezhetnek tapasztalatot a fogyatékos emberekről.

Tavaly összesen 15 szervezet fogadta a fogyatékos embereket, és a szervezők bíznak benne, hogy idén még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Idén április 27-én a programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nem csak a cég mutatkozik be az érdeklődő fogyatékos embereknek, hanem mindig egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló, egy házigazda is. Ő fogadja a fogyatékos munkavállalót, aki az ő munkanapját követheti nyomon.

A Fonavita szekszárdi irodájában már zajlanak az előkészületek és bíznak abban, hogy többen is jelentkeznek a programba. Bár ennek a nyílt napnak nem célja, hogy konkrét állásajánlatok szülessenek, mégis újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékos emberek megismerésében, elfogadásában, elősegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni.

A szekszárdi szervezők várják a programra nyitott munkáltatók és az érdeklődő fogyatékos emberek jelentkezését, közösségi oldalukon: Fonavita Np. Kft. – Tolna megye, a 06 20/33-13-114-es telefonon vagy a www.nekedmunka.hu oldalon. A programban való részvétel ingyenes.

Legolvasottabb

1
Kismalac szaladgált az út közepén a csúcsforgalomban
2
Vidéki lányból lett luxusfeleség
3
Ezek az eredmények születtek a megye sportvilágában a hétvégén
4
Menekülteket üdültetnének Őcsényben
5
Tesztelik az új kórházi parkolási rendszert, a jövő héten már éles lesz
alacsony a kerítés
Simán megdönthetné a helyből magasugrás rekordját ez a marha (videó)
legyen tánc / 23 perce
Reptéren ragadt estére – videóklipet készített mérgelődés helyett
Követendő példa.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FRITZ JÓZSEFNÉ 85 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2017. szeptember 30-án, szombaton 11 órakor lesz a bonyhádi katolikus temetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Szerető Lánya
Modern köntös / 41 perce
Bemutató és mexikói turné szerepel a Pécsi Balett programjában
Pékségek / 45 perce
Erőszakkal egy vásárlót sem lehet megnyerni
Mauthner Ilona
ukrán oktatási törvény / 1 órája
Brenzovics László tiltakozik az ellene indult lejárató kampány miatt
Kiegyezés 150 / 1 órája
Kövér László: tanulni kell a kiegyezésből
alko-hol-hol-hol? / 1 órája
Miről mesél Paul Gascoigne lánya?
Az emberi jogokért és békéért / 2 órája
Átadták az Alternatív Nobel-díjat