Rászorulóknak is vásároltak a jótékonykodók

Országszerte közel százötven városban, majd’ háromszáz helyszínen gyűjtöttek adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei az elmúlt hétvégén.

A szekszárdi Penny Marketben a Gyöngysor Alapítvány várta a felajánlásokat. Nagy Károlyné, a szervezet elnöke elmondta, annak dacára, hogy hónap vége volt, sok jószívű adományozóval találkoztak, így mintegy kilencszáz kilogramm vegyes élelmiszer és édesség gyűlt össze.

A csomagokkal idős emberek és krízishelyzetben élők karácsonyát szeretnék szebbé tenni, illetve támogatni akarják a Baka István Általános Iskola diákjait is. Nagy Károlyné az önkénteseket is dicsérte, ugyanis nemcsak régi ismerősöket sikerült bevonni, hanem középiskolások is szívesen segítettek.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közleményéből kiderül, hogy összességében nagyon eredményes volt az akció, a közreműködő ötezer önkéntes közel kétszázhetven tonna tartós élelmiszert gyűjtött. Ez hetvenöt tonnával meghaladja a tavalyi felajánlások mértékét. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint negyvenezer csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz. Az élelmiszer nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervek, illetve az ünnepekre is gondolva szaloncukrot és más édességeket ajánlottak fel a jótékony vevők.

A szekszárdi Pennyben mintegy 900 kiló élelmiszer gyűlt össze

Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke köszönetet mondott a vásárlóknak a sok adományért, az önkénteseknek a segítségért, a főtámogatónak és partnereknek a támogatásért, valamint a médiának a népszerűsítésért. A jótékonysági akció során aktív szerepet vállaltak a Centrál színház színészei is – többek között Papp János és Pokorny Lia –, akik közül többen már évek óta magánemberként is részt vesznek a gyűjtésben.

Összefogás

Idén először három naposra nyúlt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi élelmiszer gyűjtése, ennek is köszönhető a kiemelkedő eredmény. Budapesti és vidéki helyszíneken, az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco áruházakban egyaránt jelen voltak az önkéntesek, illetve a kezdeményezés főtámogatójának, a CIB Banknak is közel 250 munkatársa segítette az adományok gyűjtését. A Tesco pedig a helyszín biztosításán túl, a vásárlók felajánlását kiegészítve, pénzbeli adománnyal is hozzájárul a nélkülözők ellátásához.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Darázstámadás miatt került kórházba egy decsi család
2
Nagy károkat okozott a mai felhőszakadás a megyében
3
Pataki Rita diplomát szerzett Cambridge világhírű egyetemén
4
Őrizetbe vették a rendőrök a halálos baleset okozóját
5
Halálos baleset Fácánkert közelében
Méltatás
Az EYOF az utánpótlás idei legfontosabb eseménye
Pályázat / 7 perce
55 milliárd forinttal támogatja a Miniszterelnökség a tejtermelőket
A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent tejágazati pályázatra olyan sok igénylés érkezett, hogy a tárca megemelte a források összegét.
Gyász
MEGEMLÉKEZÉS KÁSLER ANDRÁSNÉ sz. Sebestyén Lídia halálának 15. évfordulójára "Hiába borul rád a temető csendje, szívünkben élni fogsz mindörökre. A halál nem jelent feledést, és véget, amíg élnek azok, akik szerettek téged." Szeretteid
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LOVASI IMRÉNÉ sz. Szakály Ilona faddi lakos 71 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2017. augusztus 1-jén, kedden 15 órakor lesz a faddi temetőben. Kérjük, kegyeletüket csak egy szál virággal fejezzék ki. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Köszönetet mondok a bátaszéki Szivárvány Idősek Otthona vezetőségének és minden dolgozójának édesanyám HENÉZI MIHÁLYNÉ odaadó, gondos ápolásáért. Leánya Mendrei Lászlóné
Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett Férjem, Édesapánk, Nagypapánk SCHMIDT JÓZSEF Állami Biztosító korábbi dolgozója 2017. július 21-én, életének 80. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. augusztus 4-én, pénteken 11 órakor a szekszárdi alsóvárosi temetőben lesz. Végakaratának megfelelően kérjük, hogy egy szál virággal búcsúztassuk. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Drága emléke szívünkben él!
"Küzdelmes volt az út, mely most véget ért, Fáradt tested megpihenni tért. Nyugodj csendesen, legyen békés álmod, találj odafenn örök boldogságot." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy VARGA PÁL nyugalmazott vájár 78 éves korában türelemmel viselt, hosszú betegség után csendesen elhunyt. Szeretett halottunk hamvainak végső nyugalomra helyezése 2017. augusztus 1-jén, kedden 15 órakor lesz a bonyhádi katolikus temetőben. Lelki üdvéért gyászmise 2017. július 31-én, hétfőn reggel 7 órakor lesz a bonyhádi Közösségi Házban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MEGGYESI ISTVÁN szekszárdi lakos volt TOTÉV dolgozó 72 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2017. augusztus 1-jén, kedden 13 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
tánc / 43 perce
Arany minősítést szerzett a németkéri tánccsoport
Vida Tünde
Felújítás / 2 órája
Megtámasztották az egri minaretet
ott vagyunk / 11 órája
Döntőben a férfi pólósok!
vizes vb – úszás / 12 órája
Eredmények a csütörtöki úszóknál
Szerencsejáték / 13 órája
A kaparós sorsjegyek virágzását éljük
Hanol Erzsébet
megvan a második / 13 órája
Hosszú bronzérmet szerzett