Közélet

2017.06.18. 12:10

Közelít a megye szőlőihez az aranyszínű sárgaság

A szőlőtermesztőknek már most időszerű védekezniük a növény súlyos betegségét okozó amerikai szőlőkabóca lárvái ellen, hívta fel a figyelmet a Nébih sajtóosztálya.

M. I.

A védekezés minden szaporítóanyag-előállító, valamint a fitoplazma fertőzéssel érintett, hatóságilag körülhatárolt területen kötelező, a termő ültetvényeken pedig erősen ajánlott. A megyei kormányhivatalok adatai szerint hazánk több szőlőtermő területén megjelent a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó rovar, az amerikai szőlőkabóca lárvája.

A rendkívül veszélyes kórokozót terjesztő rovar lárváit a mostani és a következő fejlődési szakaszukban a legcélszerűbb elpusztítani. Ez általában a szőlő virágzása idejére vagy közvetlenül az azt követő időszakra esik. Azokban a termő ültetvényekben, ahol az előző tenyészidőben kimutatták a rovar jelenlétét, a nagyobb fertőzésveszély miatt kifejezetten ajánlott az előzetes óvintézkedéseket megtenni. A védekezésre többféle rovarölőszer alkalmazható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!