Migránsok

2017.09.23. 09:30

Menekülteket üdültetnének Őcsényben

Hétfőn este hat órakor falugyűlést tartanak arról, hogy Őcsényben migránsokat akarnak üdültetni.

Budavári Kata

Sajtótájékoztatón szólalt fel Szabó Balázs, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei sajtószóvivője és Volner János, a párt alelnöke az ellen, hogy Őcsényben migránsokat üdültessenek. Szabó Balázs úgy tudja, hogy egy őcsényi vállalkozó ajánlotta fel vendégházát a Migration Aid nevű szervezetnek.

Azt is hozzátette: már 2015-ben azt vizionálta, hogy az illegális bevándorlók megjelennek Szekszárdon, és lám, ez a kép valóság lehet. Volner János ezt azzal egészítette ki, hogy amíg sok magyar sem jut el a Balatonhoz, addig a migránsok utaztatásának sincs létjogosultsága, ráadásul Olaszországban, ahol szintén migránsokat üdültettek, riasztó esetek történtek.

Megkerestük Fülöp Jánost, Őcsény polgármesterét, aki megerősítette, hogy egy helyi vállalkozó felajánlotta a már említett célra ingatlanát, továbbá azt is, hogy hétfőn este hat órakor falugyűlést tartanak a témában. A község vezetője úgy tudja, olyan, az állam oltalma alatt álló emberekről, elsősorban nőkről, gyerekekről van szó, akik Magyarországon tartózkodnak, és szabadon mozoghatnak.

Hozzátette: országunknak vannak nemzetközi kötelezettségei, amelyeket be kell tartani. Azt is elmondta: nyolc fő ötnapnyi tartózkodásáról van szó, de hogy ez egyszeri vagy többszöri alkalom lenne, egyelőre nincs értesülése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!