Néhány kör a boldogság

A megrendelt motor ugyan nem érkezett meg, de a gyári Hondától kölcsönkapott motorral így is megtehetett néhány kört ifjabb Ficza Ferenc a Paul Ricard-i versenypályán, Le Castellet-ben. A szekszárdi pilóta élete álma valósult meg azzal, hogy bemutatkozhatott a WTCC-ben.

Ficza Ferencnek hatalmas élményt jelentett, hogy ha csak néhány kör erejéig is, de beülhetett a Hondába a franciaországi versenyen (Fotó: Zengő Motorsport)

Ifjabb Ficza Ferenc WTCC-pilóta lett! A 19 éves fiatalember múlt szombaton a legismertebb magyar autóversenyző, Michelisz Norbert tavalyi Honda Civic-jével tehetett meg néhány kört a franciaországi versenypályán. A vasárnapi versenyen ugyan nem állhatott rajthoz, mert a Zengő Motorsport nem kapta meg időben az idei évre megrendelt motorját, de a gyári istálló kisegítette őket. Persze a versenyre nem adta oda az erőforrást – ez azért kockázatos lett volna, hiszen bármelyik autó elromolhat, és a két futam között nem lett volna mire kicserélni –, ám ifjabb Ficza Ferencnek az is életre szóló élményt jelentett, hogy legalább a teszteken beülhetett a Hondába.

„Nem tudok mást mondani, csak annyit, hogy fantasztikus élmény volt – fogalmazott ifjabb Ficza Ferenc. – Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer eljutok a túraautó-világbajnokságba, még most is nehezen hiszem el, hogy ez megvalósult, ha csak néhány tesztkör erejéig is. Nem mondom, jó lett volna a versenyen is rajthoz állni, ám én így is nagyon boldog vagyok, hiszen egy ilyen erős mezőnyben körözhettem. Szeretném megköszönni a lehetőséget a Zengő Motorsportnak, s külön a csapatvezetőnek Zengő Zoltánnak, hogy bízott bennem, hogy megadta a lehetőséget. És nagyon hálás vagyok a szüleimnek, akik támogattak, nem beszélve a szponzoraimról, akik nélkül nem juthattam volna idáig. Hogy milyen volt beülni a Civicbe? Életreszóló élmény. Teljesen más, mint a Seat León, amit vezettem. Ez egy négyszáz lóerős autó, amely most le volt ugyan korlátozva, de így is brutálisan erős. Már nagyon várom, hogy versenyen is beleülhessek.”

A szekszárdi pilóta saját asztalánál (55) osztja az autogramokat

Ha minden jól megy, erre már a következő hétvégén, a Slovakiaringen sor kerülhet. A Mugen-manufaktúra ugyanis ígéretet tett arra, hogy a vb második futamára meglesz a motor, így végre sor kerülhet az igazi premierre.

„A Slovakiaring az egyik kedvenc pályám, nagyon sokat köröztem rajta korábban, más sorozatokban, például az ETCC-ben. Ez adhat egyfajta pluszt számomra a hétvégére – mondta Ficza Ferenc. – Konkrét céljaim azonban nincsenek, én már akkor boldog leszek, ha versenyről versenyre javulnak az eredményeim. Csodát nem várhatunk, hiszen köztudott, hogy mi a tavalyi fejlesztésű motorral megyünk majd, miközben a mezőnyben ott van két brutálisan erős gyári Citroën, három gyári Honda, két Lada és két Volvo, velük jelen helyzetünkben képtelenség felvenni a versenyt. Ezért nem is tűzök ki célokat magam elé, s a csapatvezetés is azt várja tőlünk, hogy épségben minden versenyen célba jutassuk az autót, hogy tapasztalatot szerezzünk a következő idényre, hogy minél több kilométer benne legyen a lábunkban. Újoncként nincs is realitása annak, hogy bármit elvárjak magamtól, ha valamelyik hétvégén sikerülne pontot szereznünk, az minden álmunk netovábbja lenne!”

A WTCC világbajnokság állomásai

Április 3.: Franciaország (Le Castellet). Április 17.: Szlovákia (Dunaszerdahely). Április 24.: Magyarország (Budapest, Hungaroring). Május 8.: Marokkó (Marrakesh). Május 28.: Németország (Nürburgring). Június 12.: Oroszország (Moszkva). Június 26.: Portugália (Vila Real). Augusztus 7.: Argentína Termas de Río Hondo). Szeptember 4.: Japán (Motegi). Szeptember 25.: Kína (Shanghai). November 6.: Thaiföld (Buriram). November 6.: Katar (Lusail).

Kommentek

Legolvasottabb

1
Darázstámadás miatt került kórházba egy decsi család
2
Nagy károkat okozott a mai felhőszakadás a megyében
3
Pataki Rita diplomát szerzett Cambridge világhírű egyetemén
4
Őrizetbe vették a rendőrök a halálos baleset okozóját
5
Halálos baleset Fácánkert közelében
Méltatás
Az EYOF az utánpótlás idei legfontosabb eseménye
tánc / 35 perce
Arany minősítést szerzett a németkéri tánccsoport
Balatonberényben, a tizenhetedik Dunántúli Amatőr Művészeti Fesztiválon lépett fel a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport.
Gyász
MEGEMLÉKEZÉS KÁSLER ANDRÁSNÉ sz. Sebestyén Lídia halálának 15. évfordulójára "Hiába borul rád a temető csendje, szívünkben élni fogsz mindörökre. A halál nem jelent feledést, és véget, amíg élnek azok, akik szerettek téged." Szeretteid
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LOVASI IMRÉNÉ sz. Szakály Ilona faddi lakos 71 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2017. augusztus 1-jén, kedden 15 órakor lesz a faddi temetőben. Kérjük, kegyeletüket csak egy szál virággal fejezzék ki. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Köszönetet mondok a bátaszéki Szivárvány Idősek Otthona vezetőségének és minden dolgozójának édesanyám HENÉZI MIHÁLYNÉ odaadó, gondos ápolásáért. Leánya Mendrei Lászlóné
Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett Férjem, Édesapánk, Nagypapánk SCHMIDT JÓZSEF Állami Biztosító korábbi dolgozója 2017. július 21-én, életének 80. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. augusztus 4-én, pénteken 11 órakor a szekszárdi alsóvárosi temetőben lesz. Végakaratának megfelelően kérjük, hogy egy szál virággal búcsúztassuk. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Drága emléke szívünkben él!
"Küzdelmes volt az út, mely most véget ért, Fáradt tested megpihenni tért. Nyugodj csendesen, legyen békés álmod, találj odafenn örök boldogságot." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy VARGA PÁL nyugalmazott vájár 78 éves korában türelemmel viselt, hosszú betegség után csendesen elhunyt. Szeretett halottunk hamvainak végső nyugalomra helyezése 2017. augusztus 1-jén, kedden 15 órakor lesz a bonyhádi katolikus temetőben. Lelki üdvéért gyászmise 2017. július 31-én, hétfőn reggel 7 órakor lesz a bonyhádi Közösségi Házban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MEGGYESI ISTVÁN szekszárdi lakos volt TOTÉV dolgozó 72 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2017. augusztus 1-jén, kedden 13 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Felújítás / 2 órája
Megtámasztották az egri minaretet
ott vagyunk / 11 órája
Döntőben a férfi pólósok!
vizes vb – úszás / 12 órája
Eredmények a csütörtöki úszóknál
Szerencsejáték / 13 órája
A kaparós sorsjegyek virágzását éljük
Hanol Erzsébet
megvan a második / 13 órája
Hosszú bronzérmet szerzett
pte-kpvk / 14 órája
Kevesebb hallgatót vettek fel idén a szekszárdi karra
Ihárosi Ibolya