Közélet

2017.02.06. 19:21

Szekszárd együtt ünnepelt Mészáros Pállal

Vasárnap vette át a budapesti Corinithia Hotelben a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon címet Mészáros Pál szekszárdi borász.

Mauthner I.

A Magyar Bor Akadémia által rendezett ünnepi gálaebéden és díjkiosztón az oklevéllel járó elismerést Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke nyújtotta át a szekszárdi borásznak.

– Vasárnap reggel indultunk el Szekszárdról Budapestre, velem jött a feleségem, a lányom és a fiam is mondta Mészáros Pál. Hamarabb értek fel, a hotelben kaptak egy szobát, ahol átöltözhettek és kicsit pihenhettek is az ünnepség kezdetésig. A gálán nagyon sok híresség, valamint borászok, politikusok is részt vettek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Áder Jánossal és feleségével beszélget Mészáros Pál és fia, Péter (Beküldött fotó)
[/caption]

– Jó érzéssel töltött el, hogy ott voltak velem a díjkiosztón az Év bortermelője címet nyert szekszárdi borászok mindnyájan, de ott volt többek között Horváth István országgyűlési képviselő, dr. Horváth Kálmán Tolna megye kormánymegbízottja, dr. Haag Éva Szekszárd alpolgármestere és Gyurkovics János, az Újvárosi Római Katolikus Társaskör elnöke – mondta Mészáros Pál. A rendezvény fogadó bora egy Mészáros-féle chardonnay volt, majd ezt követte az egyórás állófogadás. Zilai Zoltán, a bor akadémia elnöke ekkor köszöntötte és adta át Mészáros Pálnak az oklevelet. A borászok közül Vida Péter, szekszárdi borász mondott pár megható és bíztató gondolatot a többi borász nevében.

Mészáros Pál elmondta, a vacsoraasztalnál Áder János köztársasági elnök volt a szomszédja, akivel jókat beszélgettek. Rendkívül családias, jó hangulatú és felejthetetlen volt a nap, tette hozzá. 

Megérdemelt siker

Immár 25 éve február elején megszervezett ceremónia minden évben egy igazi szakmai ünnep, mondta Zilai Zoltán. Koncz Ildikó, a bor akadémia főtitkára a Mészáros Borház és Pince eredményeit ismertette. Többször nyertek aranyérmet a világ legrangosabb borversenyein. Fia, Mészáros Péter a legeredményesebb fiatal borásznak járó különdíjban részesült. 2012-ben Az Év Pincészete, 2016-ban Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címét is elnyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!