Közélet

2017.05.25. 14:30

Tizenhárom Tolna megyei bor van ott a legjobbak között

Megvan a Pannon Borrégió idei TOP 25-ös listája.

Mauthner Ilona ([email protected])

Tizenhárom Tolna megyei nedű került be a Pannon Borrégió TOP25 borai közé. E hét elején bírálták el a versenyre benevezett mintákat. Összesen száznegyvennyolc pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi bort jelöltek a jubileumi, tizedik megmérettetésre, közülük került ki a huszonöt legjobb, amelyeket június 10-én a pécsi Pezsgőházban lehet majd megkóstolni a X. TOP25 Kóstolófesztiválon. Az ország minden részéről érkezett szakértőkből álló zsűri az idén tíz villányi, nyolc szekszárdi, öt tolnai és két pécsi bort választott a legjobbak közé.

A Tolna megyéből beküldöttek közül kiemelkedően szerepelt a hőgyészi Horváth László két bora, a 2013-as évjáratú cabernet franc és a szintén 2013-as évjáratú Madarász cuvée. Szintén két borral került be a legjobb huszonöt közé a bonyhádi székhelyű Danubiana Borászat és a szekszárdi Eszterbauer Borászat. Szekszárdról emellett a Halmosi Pincészet, a Heimann Családi Birtok, a Schieber Pincészet, a Szent Gaál Kastély és Borház, a Takler Borbirtok, a Twickel Szőlőbirtok, valamint a Tolnai Borvidékről a bátaapáti Tűzkő Birtok egy-egy borral szerepel a toplistán.

Az idei eredmények felülmúlják a tavalyiakat, akkor ugyanis kilenc megyei bor volt megtalálható a legjobbak között. A TOP 25-ös versenyt tíz éve szervezik a Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi Borvidék részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!