Ítélet

2017.09.24. 15:15

A javulás útjára tért a garázdaság miatt elítélt férfi

Ihárosi Ibolya

Háromszáztizenkét óra közérdekű munkára ítélt egy 28 éves, büntetett előéletű vádlottat a Szekszárdi Járásbíróság garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Korábban súlyos testi sértés és garázdaság miatt kapott felfüggesztett börtönbüntetést a vádlott. A bírói indokolás szerint az ügyészi indítványtól eltérően azért nem ítélték elzárásra a férfit, mert időközben önként vett részt elvonókúrán, bocsánatot kért a sértettől, és a családjával is megjavult a kapcsolata. Külföldön dolgozik, rendszeresen gyógyszert szed az alkoholproblémáira.

A vádlott március 25-én este fél tízkor egy szekszárdi pizzériában sült krumplit rendelt. Időközben megérkezett a pizzafutár is, aki az eladó kérésére közölte a vádlottal, hogy fizessen előre, különben nem szolgálják ki. A vádlott erre elment, a futár pedig a megrendelt ételeket pakolta az autóba. A vádlott az utca túlsó oldaláról elkezdett kiabálni a futárnak, mire az felszólította, hogy vegyen vissza a hangnemből.

Erre a vádlott dühbe jött, visszarohant a pizzéria elé, a futárt a pulóverénél fogva az autó mögött az úttestre rántotta. Mindketten a földre kerültek, a vádlott egyik kezével lefogta a sértettet, a másikkal pedig rajta térdelve ököllel ütötte a bordáját. A férfi sérülései nyolc napon belül gyógyultak. A szemüvege eltörött, pulóvere elszakadt. Nyolcezer forint kárának megtérítését nem kérte.

Az eladó megpróbálta őket szétválasztani, de kapálózás közben a vádlott az ő hasát is eltalálta a könyökével, vagy a lábával. Végül a sértett kiszabadult, és hívták a rendőrséget. Érkezésüket a vádlott nem várta meg, de lakhelyén hamar megtalálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!