NAK

2020.03.31. 18:45

A kamara nyomon követi a piaci folyamatokat

Szeri Árpád

20191122 Szekszárd A NAK Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtótájékoztatót tartott a Nefela jégelhárító berendezéssel annak hatékonyságával és működésével kapcsolatban. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság A képen: Vendégh Edit NAK Tolna megyei szervezetének elnöke, Huszár István, a NEFELA Dél-magyarországi Jégesőelhárítási Egyesülés igazgatója

Forrás: TN-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében, köztük Tolnában is Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoportot hoz létre. Ezzel is támogatja a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók, valamint az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem operatív együttműködését.

A kamara a munkacsoportok révén is segíteni kíván annak biztosításában, hogy közel 400 ezer tagjának az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek mind helyi, mind országos szinten. A munkacsoportok megtárgyalják a kamarai tagságtól beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaznak meg.

Folyamatosan felmérik az emberi erőforrás-, alapanyag-, valamint az erő- és munkagépigényeket és kapacitásokat, arról tájékoztatják a gazdálkodókat.

Közvetítenek, ha valahol munkaerőigény vagy -többlet keletkezik, amire sürgősen megoldást kell találni. Nyomon követik a piaci folyamatokat, felmérik a beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújtanak azok kapcsán az érintetteknek.

– A megyei munkacsoport a NAK megyei igazgatóságán keresztül is elérhető a 74/510-030 telefonszámon – adott tájékoztatást lapunknak Vendégh Edit, a NAK megyei szervezetének elnöke. – A problémákat a [email protected] e-mail-címre, valamint a falugazdászoknál tett telefonos bejelentéssel várjuk az érintettektől. A megoldandó ügyeket a munkacsoport folyamatosan jelzi az operatív törzsnek, a szakminisztériumnak valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportnak. A kamara a tavaszi mezőgazdasági munkák zökkenőmentes megkezdésében, valamint az esetleges kieső export hazai felhasználásában is segítséget nyújt.

Borítóképünk archív felvétel, egy tavaly novemberi sajtótájékoztatón készült. A fotón balról Vendégh Edit látható, mellette Huszár István, a NEFELA Dél-magyarországi Jégesőelhárítási Egyesülés igazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!