Fesztivál

2017.08.11. 08:20

A Tarka Fesztivál csemegével vár!

A XVII. Tarka Marhafesztivál két évforduló révén is különlegességnek számít. Egyrészt idén negyven éve annak, hogy város lett Bonyhád: ez a jubileumi programsorozat megjelenik a ma és holnap zajló rendezvényen is – hangsúlyozta Filóné Ferencz Ibolya polgármester csütörtökön a Városházán tartott sajtótájékoztatón.

Szeri Árpád

Sajtótájékoztató a Városházán. Csemegét ígér a fesztivál

Fotó: Makovics Kornél

Ugyancsak kerek, huszadik évfordulója van a Hochheim városával kötött partnerségnek, ennek apropóján pedig ünnepi programokat szerveztek a német településről érkezett küldöttségnek. Érdekesség, hogy a fesztiválon legkevesebb négy polgármester ad egymásnak találkozót, hiszen – közölte Köhlerné Koch Ilona, a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke – nemcsak Hochheim, hanem Treuchtlingen és Wernau első embere is tiszteletét teszi a Völgység székhelyén.

A térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye ezúttal is színes és minden korosztálynak szóló programokkal, igazi közösségi élménnyel várja az érdeklődőket – emelte ki Vizin Balázs, az önkormányzat kommunikációs munkatársa.

Hozzátette, az esemény megújult honlapján (tarkamarha-fesztival.hu), illetve a város közösségi felületén (facebook.com/bonyhadvarosoldala) friss információkat találnak az érdeklődők – többek között az idén bevezetendő ételkülönlegességről, a Bonyhádi Boci Buci-ról is olvashatnak, ami várhatóan a fesztivál egyik kedvenc csemegéje lesz. De azokat is gasztronómiai élmény várja, akik a hagyományos ökörsültet, avagy más marhahúsos étket részesítenek előnyben.

Ezt erősítette meg dr. Füller Imre, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója, aki mindenekelőtt arra az országos agrárfórumra hívta fel a figyelmet, amely pénteken – a hagyományokat követve – nyitóeseménye lesz a fesztiválnak.

Juhász Józsa, a művelődési központ igazgatója részletesen áttekintette a színes programokat, amelyek két napon át gyakorlatilag szünet nélkül követik egymást. Végezetül Filóné Ferencz Ibolya kifejezte reményét, hogy a 2017-es fesztivál kiváltképp különbözni fog a következőtől: már amennyiben egy sikeres pályázat révén jövő tavasszal megvalósulhat az az új városközpont, amely Bonyhádnak új minőséget, lehetőségeket – és új fesztiválhelyszínt – ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!