célirányos nyaralás

2017.08.08. 08:10

A nyaralni indulók többsége előre összeírja a programlistát

A modortalan, kedvetlen személyzet, az elvárásoknak nem megfelelő színvonal és a munkával kapcsolatos telefonhívások a legzavaróbbak nyaralás alatt – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből.

Hanol Erzsébet

A családok túlnyomó többségében közösen döntenek a nyaralás úti céljáról

Forrás: Shutterstock

A családok túlnyomó többségében közösen döntenek a nyaralás úti céljáról. A Szallas.hu legújabb felmérése alapján a válaszadók 80 százalékánál ez jellemző. Ám ott, ahol ez nem így történik, jellemzően a nő határoz az üdülés helyéről. Az oldal által közzétett adatok az elmúlt hetekben végzett online kutatáson alapulnak, amelyben arról kérdezték a felhasználókat, milyen számukra az ideális nyaralás. A kérdésekre mintegy ezerhatszázan válaszoltak. Az eredmények Magyarország lakosságára vetítve nem reprezentatívak.

– Az utazók kétharmada azt is előre megtervezi, hogy a nyaralás idején milyen programokat vesz igénybe, illetve mely látnivalókra fizet be előre. Csak minden harmadik vendég szervezi a nyaralás alatti extra élményeket spontán – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A nyaralók nagy többsége a kikapcsolódás során az egyensúlyra törekszik: az aktív programokra és a passzív pihenésre nagyjából ugyanannyi időt szentelnek. Az ideális nyaralásba persze belerondíthatnak zavaró tényezők, melyek sorában az elvárt színvonalon aluli szolgáltatás, a modortalan személyzet, illetve a munkatársaktól beérkező hívások végeztek az élen.

– Az eredmények alapján elmondhatjuk, hogy a szálláshelyhez, illetve a szolgáltatáshoz szorosan kapcsolódó mulasztások, hiányosságok mindennél jobban irritálják a vendégeket, a rossz idő, a hangoskodók, vagy éppen a nyilvánosan egymást felfaló párok sokkal kevésbé verik ki a biztosítékot vakációzáskor – tette hozzá Szigetvári József.

Betörőriasztás

A Szallas.hu korábban arra is kíváncsi volt, felhasználóik miként óvják otthonukat a nyaralás alatt. Öt válaszadóból négy ilyenkor megkér valakit, hogy naponta nézzen rá az üres lakásra. A kutatásban résztvevő családok közül ötből egy esetében riasztó is van. Többen arról számoltak be, hogy kulcsot adnak az anyósnak, más rokonnak vagy egy szomszédnak, hogy minden nap gondoskodjon a redőnyök felhúzásáról és leengedéséről, mintha otthon lenne valaki. Más égve hagy egy lámpát, vagy bekapcsolja a rádiót e célból.

A válaszokból néhány betörőriasztó trükköt is meg lehetett ismerni. Volt olyan, aki arról számolt be, hogy házilag barkácsolt mozgásérzékelős lejátszót, amely kutyaugatást produkál, más pedig üres befőttes üvegeket hord a bejárati ajtó közelébe, hogy a csörömpölés elijessze a betörőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!