Színház

2017.08.11. 11:00

Gondolatébresztő és szórakoztató darabok

Mától tudják megújítani a Babits Mihály Kulturális Központ új színházi évadára a bérleteiket azok, akik már tavaly is rendelkeztek bérlettel. Az új igénylők szeptembertől válthatják meg azokat.

Hanol Erzsébet

Jelenet a Játékszín Budapest Vidám kísértet című előadásából. A darab az Orfeum bérlet kínálatában szerepel

Forrás: www.jatekszin.hu

Meghirdette a 2017-2018-as évad színházi programját a Babits Mihály Kulturális Központ. Ezúttal két felnőtt, egy pódium és három gyermek bérlettel várják az érdeklődőket. – A Babits Mihály Kulturális Központ nem egyműfajú intézmény, ezért színházi kínálatunkban is egyrészt törekszünk elgondolkodtatásra emberi mivoltunk, társadalmi szerepeink és felelősségünk kérdésében, másrészt szórakoztatásra: a kikapcsolódás, a regenerálódás, a feltöltődés alkalmainak megteremtésére – mondta Farkas János igazgatóhelyettes. Hozzátette: a gyerekeknek szóló előadásaik éppúgy az erkölcsi tartalmak, az emberi és a természeti értékek fontosságát hangsúlyozzák, mint a felnőtt színházba járók számára a pódium- és a nagyszínpadi estek.

Magyar klasszikusok elévülhetetlen darabjai mellett új „klasszikusok” felvonultatása is célunk – parádés szereposztásban, nagyszerű rendezők által – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Az előző évadban bérlettel rendelkezők megújíthatják helyeiket, ha ugyanarra a bérletre és székre szeretnének bérletet váltani. Erre 2017. augusztus 9., szerda 14 órától augusztus 31., csütörtök 20 óráig van lehetőségük a jegypénztárban. A bérleteket csak azon a néven tudják megújítani, amelyiken az adatbázisban szerepel, vagyis amelyiken tavaly vásárolták. Az új bérletesek szeptember 1., péntek 14 órától szeptember 13., szerda 20 óráig válthatják meg a Múzsa, az Orfeum és a Pódium bérleteket.

Számos remek darabbal, önálló esttel, gyermekelőadással készülnek az évadra

A Múzsa bérlet előadásai: Zilahy Lajos: Az utolsó szerep – Turay Ida Színház. Jean Poiret: Kellemes Húsvéti Ünnepeket

– Játékszín Budapest. Szép Ernő: Vőlegény – Orlai Produkció Budapest. Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül

– Új Színház Budapest.

Az Orfeum bérlet előadásai: Kollár Béla: Veszek egy éjszakát – József Attila Színház Budapest. Tracy Letts: Augusztus Oklahomában – Zenthe Ferenc Színház Salgótarján. Mikszáth Kálmán: A Noszthy fiú esete Tóth Marival – Új Színház Budapest. Noel Croward: Vidám kísértet – Játékszín Budapest.

A Pódium bérlet előadásai: Boo­merang Baby – Fullajtár Andrea Marlene Dietrich estje – Orlai Produkció Budapest. Akit az istenek szeretnek – Csákányi Eszter élő koncertje – Orlai Produkció Budapest. Párizs hídjai – monomusical – Varga Klára és Rusz Milán Edith Piaf estje – Magyarországi Szerb Színház.

Bérleten kívüli előadások: Ray Cooney: A miniszter félrelép – Bánfalvy Stúdió Budapest. Éric Assous: Boldogság – József Attila Színház Budapest.

Az Óvodás, a Kisiskolás és a Kisiskolás plusz bérletek előadásai: Hans Christian Andersen – Lőrincz Andrea: A rút kiskacsa – zenés mesejáték – Sziget Színház Szigetszentmiklós. Hoffmann: Diótörő – zenés mesejáték – Nektár Színház. Bozsó József: Kukac Kata kalandjai – mesemusical – Magyar Zenés Színház. Süle Zsolt-Szűcs László-Tóth Loon: Madarat tolláról – Petőfi Színház Veszprém.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!