megemlékezés

2017.10.17. 18:10

Görögszónál, a Szeretet Kertben emlékeztek a barátok

A Marosvölgyi Sándor emlékére tavaly kialakított Szeretet Kertben tartottak megemlékezést a baptista egyház szekszárdi csoportjának tagjai.

Mauthner Ilona

Megható megemlékezést tartottak szombaton délután, Szekszárd határában, Görögszónál, a baptista egyház szekszárdi csoportjának a tagjai. Igét hirdetett Fodor Péter lelkipásztor. Az érdeklődők Marosvölgyi Sándor emlékére tavaly kialakított Szeretet Kertben találkoztak. Marosvölgyi Sándor agronómus volt, 1969-ben Görögszóban tartott szüretnél vitába keveredett a szüretre meghívott szovjet küldöttség egyik tagjával. Ezt követően koholt vádak alapján meghurcolták, elítélték, börtönbe is zárták.

A szombati megemlékezésre Kántor István Nagyszékelyből utazott Szekszárdra, ahol a Szeretet Himnuszát gitárkísérettel elénekelte. Ezt követően a Tízparancsolatból az ötödiket – Ne ölj! – Ékes László író-újságíró saját gondolataival egészítette ki. Ő írta a Kocsiúton című novelláskötetet is, mely egyik fejezetében Marosvölgyi Sándorról is megemlékezik. A rendezvényt Marosvölgyi Sándor özvegye, Szigetvári Irén, nyitotta meg, a Szeretet Kert kialakítása pedig Tóth Balázs kertész munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!