alkotás

2017.11.01. 09:30

LED-ekkel világító origamit kell készíteni

Idén Tolna is csatlakozott az origami világnapjához kapcsolódó kezdeményezéshez, világító ledekkel ellátott figurákat készítenek a november 10-i programra.

szerző: Wessely Gábor, illusztáció: Shutterstock

Október 24-e az origami világnapja. Ez Lillian Oppenheimer születésnapja, aki az USA-ban az első origamiszövetséget alapította. A japánoknak nemzeti origaminapjuk is van, mégpedig november 11-e. A két dátum között a világ számos országában rendeznek papírhajtogatós programokat, így hazánkban is. Központi szervezésű origamis akció most lesz negyedszer Magyarországon. Tavaly húsz város csatlakozott a felhíváshoz, s az idén is hasonló az érdeklődés. Ezt Tuzy Ibolya mondja, aki Mözsön él, és a Magyar Origami Kör tagja. Ő a tolnai Mag-Házban november 10-én tartandó esemény előkészítésével foglalkozik.

Az idei feladat: világítós, LED-ekkel ellátott origamik készítése. A kisiskolásoktól az úgynevezett vízibomba, a nagyobbaktól darumadár hajtogatását várják, s azokat az esti foglalkozáson látják majd el LED-ekkel. Ez a szép és szelíd hobbi, a papírhajtogatás művészete egyre népszerűbb, bár Magyarországra elég későn jutott el. Nálunk a kecskeméti volt az első origamikör, amely 1988-ban jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!