Triatlon

2017.07.14. 18:36

Itt lesznek útlezárások a triatlonfesztivál idején!

Idén a megszokottnál két héttel korábban, július 15-16-án veszik birtokba a triatlonosok Fadd-Domborit és környékét. Jön a 33. SporTolna Triatlon Fesztivál. 

Több egyesület versenyzői már a helyszínen edzőtáboroznak, az előnevezők létszáma az 1200 főt is meghaladta, köztük hatvanheten az Európai Olimpiai Reménységek Versenyére is érkező cseh, lengyel, szlovák indulók. Ha az időjárás a szebbik arcát mutatja, a helyszíni nevezőkkel jelentősen megnőhet az indulók létszáma. Különleges színfoltja lesz a rendezvénynek a sprint távú verseny, ahol a 750 méteres úszó távon egy apa sérült lányát gumicsónakban húzza, majd tandem kerékpáron 20 km-t tekernek együtt, végül a kislány az 5 km-es futó távot egy kerekes székes kocsiban teljesíti. A sprint távon rajthoz álló 300 versenyző között láthatjuk Boronkay Péter paratriatlon világbajnokot is.

A rendezők a hagyományos utánpótlás- és sprint versenyek mellett tovább színesítik a programokat. Új szám a Quatlon, ahová azokat várják, akik egészségügyi vagy más okból nem tudnak vagy akarnak futni. Az elmúlt évben bevezetett, próbáld ki a triatlont, a párok

versenye, az olimpiai táv továbbra is a kínálatban szerepel, így egyedülálló módon 12 különféle versenyszámban lesz indulási lehetőség. A programok sora péntek délután a kajak-kenu pálya céltornyának megmászásával indult, 102 lépcsőt kell leküzdeni ahhoz, hogy a vállalkozó kedvű induló felérjen a tetőre.

SZOMBAT reggel a 8 évesek és fiatalabbak – biztonságos vízmélységben – 50 métert úsznak, majd 500 métert kerékpároznak és 1 kilométert futnak. Délután háromkor rajtol a legnépesebb sprint távú verseny. Itt az egyéni indulók mellett külön értékelik a triatlon párokat (férfiak a nőkkel indulnak), valamint az egészségügyi dolgozókat is, akik számára a szervezők országos bajnokságot hirdettek.

A 17.15 órakor kezdődő ,,Próbáld ki a triatlont!” elnevezésű futamra főleg azok jelentkezését várják, akik még nem próbálkoztak ezzel a sportággal, nekik még a szabályok betartásával sem kell törődniük, csak naplemente előtt teljesíteni a 100 méter úszásból, 4 kilométer kerékpározásból és 1 kilométer futásból álló távot.

VASÁRNAP a Váltó Országos Bajnoksággal kezdődik. Itt a nevezések alapján 112 három fős egyesületi csapat küzd – különböző korosztályokban – a bajnoki érmekért. A nagyon látványos, gyors, a sportág krémjét felsorakoztató erőpróbát is érdemes lesz nyomon követni. A déli harangszó után az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, 10 kilométer futásból olimpiai táv teljesítését vállalhatják a felkészültebb sportbarátok. Itt az egyéni teljesítés mellett ,,Én úszom–Te kerekezel–Ő fut” jelszóval váltóban XXXIII. SporTolna Triatlon Fesztivál Fadd-Dombori Lélekemelő teljesítménypróbával is lehet indulni. A kerékpár útvonal az eddigi Dombori–Fadd–Dunaszentgyörgy helyszíneken kívül Gerjent is érinti.

Útlezárások

Az alábbi útlezárásokra kell készülni a fesztivál ideje alatt.

Szombaton 9:30-tól a Dombori nagy Dunától a nagy strand lehajtóig, majd 10:00–12:30-ig a Dombori nagy Dunától a faddi elágazóig. 15:15–17:15-ig a Dombori nagy Dunától a faddi elágazóig, és tovább Fadd irányába egészen a gerjeni elágazóig.

Vasárnap 8:30–12:15-ig a Dombori nagy Dunától a Dombori nagy strand lejáróig. 12:30-tól várhatóan 15:00 óráig a Dombori nagy Dunától a faddi elágazóig, a Fadd, Gerjen település tábla – Dunaszentgyörgy település tábla által határolt útszakaszokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!