Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.10.21. 12:00

Nincs megállás: Nymburk után Győrt is bevennék

A klub históriás könyvébe való sikert ért el az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata, miután az Európa-kupában megszerezte története első nemzetközi győzelmét.

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

Előzetesen sokan féltették a KSC-t a cseh Basketball Nymburk elleni idegenbeli mérkőzéstől, hiszen az olasz Virtus Eirene Ragusa elleni hazai vereség (56–74) azért jelezte, a nemzetközi színtér egészen más kávéház mint a honi bajnokság.

A kupameccs főpróbájaként meggyőző fölénnyel, 76–49-re nyert a Szekszárd a PINKK-Pécsi 424 ellen. Jó formában volt a cseh csapat is, amely egyetlen bajnoki vereségét az éllovas Prágától szenvedte el (77–105). Nem bizonyult jó előjelnek az sem, hogy a szlovén Maja Erkic térdsérülése nem jött rendbe, így ő Csehország helyett a hazája felé vette az irányt rehabilitációs céllal.

A vendéglátó keretéből az ukrán Alekszandra Komencsuk (17 pont) és az amerikai Krystal Vaughn (16 pont) hozta magát csütörtökön, a belga Kyara Linskens lekapott 10 lepattanót, de a szekszárdiak sikerének a még ennél is jobb egyéni teljesítmények és a csapatvédekezés ágyazott meg. A szlovén válogatott Teja Oblak feltartóztathatatlannak bizonyult (26 pont, 7 lepattanó), Erica McCall 15 pontja mellé leszedett 4 gyűrűről lecsorgó labdát, Krnjics is elkapta a fonalat (14 pont, 4 lepattanó), de említést érdemel Gereben 12 pontja, 3 asszisztja és 3 lepattanója is. A kisemberek labdaszerzésben voltak nagyon hatékonyak – ebben a mutatóban 15:4 volt ide – Studer Ágnes neve mellé 5, Theodoreánnál 3 került a statisztikába. Az irányító ráadásul hétszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. A Szekszárd jobban dobott mint ellenfele, s míg a hazaik 19 labdát adtak el, addig a KSC csupán 11-et, ezért Djokics Zseljko együttese végig kontrollálta az összecsapást.

Djokics Zseljko: – Csapatom az utóbbi másfél évben állandóan történelmi tetteket visz véghez! Az első két és az utolsó öt percet kivéve tökéletesen játszottunk, minden úgy történt, ahogy terveztük. Támadásban Studer Ágnes remekül irányított, Teja Oblak nagyon jól dobott, és amikor kellett, a csapatkapitány, Theodoreán Alexandra lépett előre. Mindenki tette a dolgát, ez vezetett a sikerhez.

Nincs pihenés, vasárnap újabb idegenbeli túra vár a KSC-re, amely a szintén százszázalékos, a bajnok Sopront is legyőző Győr otthonában lép pályára. Völgyi Péter edző együttese csütörtökön szintén játszott és győzött az EK-ban: Goree 21, Krivacsevics 18 és Fields 15 pontjára alapozva simán verték a francia Nantes gárdáját. Kiegyensúlyozott találkozón sok múlhat majd a palánkok alatti párharcokon, és azon, hogy a kisalföldiek rotációja szűkebb.

 

Az történt, amit a KSC eltervezett

Európa-kupa, csoportkör, 2. forduló. Basketball Nymburk–Atomerőmű KSC Szekszárd 69–86 (15–21, 17–25, 17–17, 20–23). V: Vetrov (orosz), Jevtovics (szerb), Tetik (török). Nymburk: Taraszava 7/3, Mircová 1, Vaughn 16, Linskens 9, Komencsuk 17. Csere: Hunková 6/6, Bakajsová 8, Gallasová 5/3, Hamplová, Sotolová. Szekszárd: Studer Á. 10/6, Oblak 26/9, Gereben 12, Mansaré 1, McCall 15. Csere: Krnjics 14, Bálint, Theodoreán 8/6, Kiss, Studer Zs. Kipontozódott: Kiss (34. perc).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!