Wosinsky Mór Megyei Múzeum

2017.11.15. 19:10

Nyolc diák sárkányos meséjét díjazták

Író-olvasó találkozó keretében jutalmazták A Sárkányok mindig lesznek című időszaki kiállításra meghirdetett meseíró pályázat legjobb nevezőit a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

A Sárkányok mindig lesznek című időszaki kiállításra meghirdetett meseíró pályázat eredményhirdetését tartották a Wosinsky Mór Megyei Múzeum könyvtártermében – tudtuk meg Andrásné Marton Zsuzsa múzeumpedagógustól. Az író-olvasó találkozó keretében néhányan felolvasták meséjüket, illetve, mivel az alkotóknak illusztrálniuk is kellett történetüket, ezeket az alkotásokat projektorral kivetítették. Az általános iskolás korú gyerekeket Ódor János, a múzeum igazgatója kérdezte arról, hogy mi ihlette őket a meseírás során, beszélgetett velük arról, hogy a sárkányok évezredek óta foglalkoztatják az emberek fantáziáját, szerepelnek a mitológiákban, legendákban.

A zsűri végül külön sorrendet nem állított fel, ajándékot vehetett át Obendorf Dalma (Babits-iskola), Horváth Zsófia (Dienes-iskola), Kovács Mirella (Baka-iskola), Balás Csilla Tekla (Baka), Csóti Viktória (Mórágy), Varga Panna (Baka), Szegner Zita (Baka) és Keserű F. Luca (Baka). A mesék és illusztrációk felkerülnek a múzeum honlapjára, illetve Facebook-oldalára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!