falunap

2017.08.15. 15:00

Sokan mentek ki a pincefaluba

Bejött a programok napi átcsoportosításának ötlete. Újdonság, hogy a vasárnap szokásos programokat a mindig látogatottabb szombati napra helyezték át.

Vida Tünde

A gyerekek tánca nagy sikert aratott a közönség körében

Forrás: Szerző felvétele

Jól sült el az újra töltött falu- és nemzetiségi nap: idén is sok vendéget csalogatott a program a pincefaluba. Újdonság, hogy pénteken eredményes györkönyi sportolókat köszöntöttek, a bor mellé a sört is a fókuszba helyezték, s a vasárnap szokásos programokat a mindig látogatottabb szombati napra helyezték át.

Tizenhét díjazott volt, köztük csapatok is. Bőhm Gergő, Bőhmné Molnár Beáta, Somogyi Eszter, Somogyi Tamás, Horváth Norbert Gergő, Horváth Nóra Eszter és Horváthné Buják Ilona íjászatban remekelt, Pámer Gábor a kerékpársportban, Braun Benedek díjugratásban ért el szép eredményeket. Kövér Zsófia judo, Braun Boglárka twirling és ritmikus gimnasztika sportágakban gyűjtötte az érmeket. Díjazták a Györkönyi Sportegyesület labdarúgócsapatát az előző idényben szerzett bronzéremért, a Köhler Nóra vezette aerobic- és kangoocsoportokat, a Twirling Margaréta és Katica csoportot, a Györkönyi Tenisz Klubot, ahol három-, illetve a ritmikus gimnasztika csoportot, ahol két csoportban sportolnak, versenyeznek a gyerekek. A györkönyi gyerekek egyéb téren a falu- és nemzetiségi napon is megmutathatták tehetségüket: táncoltak a pincefalu központjában lévő színpadon.

Braun Zoltán polgármester azt mondta, sváb hagyományaikhoz kötődő programot rendeztek, illetve idén először sörfesztivált, ami nagyon jól megfért a borral, hiszen ez volt a tizenegyedik bortúra a pincehegyen. Kilenc présházban kóstolhatták meg a györkönyi hegy levét. Helyenként két-háromfélét. Mindkét estére szabadtéri bulit terveztek, de szombaton a készülő eső miatt a sváb bált a sátorba költöztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!