Szüreti Napok

2017.09.21. 19:10

Több mint 60 ezer látogatója volt a Szüreti Napoknak

Több mint hatvanezer látogatója volt, a legnépszerűbb programelemek a nagykoncertek és a felvonulás voltak – derül ki a Szekszárdi Szüreti Napok tapasztalatainak összegzésből.

Hanol Erzsébet

Összegezte az idei Szekszárdi Szüreti Napok tapasztalatait a Babits Mihály Kulturális Központ. Közleményükből kiderül, hogy a gazdag programkínálat több mint hatvanezer látogatót vonzott a négy nap során. A legnépszerűbb programok a Szent István téri nagykoncertek, a szüreti felvonulás, a Must jön a java folklórműsor, a Süsü és barátai kiállítás, az Experidance Fergeteges című előadása, a Band Of StreetS zenekar utcazenéje és a Dongaverda játszóház volt.

A rendezvény különleges eseménye a csütörtöki Esszencia Produkció előadása volt, a Magyar Küvé, mely a tájegységünk zenei világát a népzene, a komolyzene és a jazz ötvözetén keresztül mutatta be. Több irodalmi produkció is kapcsolódott a Szüreti Napokhoz, és Darvasi László író-olvasó találkozóját, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés irodalmi előadását, valamint a PAD Irodalmi, Művészeti és Kulturális Egyesület műsorát is nagy érdeklődés fogadta. Igazi szekszárdi kuriózum volt Kis Pál István „Háry vagyok az angyalát” című zenés színpadi játéka, melyben a főszerepet Mikó István játszotta. A darabban közreműködött a Szekszárdi Muslinca Kórus.

A legnépszerűbb programelemek között természetesen ott volt a felvonulás

A Művészetek Házában a MAOE Képzőművészeti Tagozatával közösen rendezett, Boron innen, boron túl címet viselő kiállítás nyílt meg, ahol 31 művész munkáját lehet megtekinteni október 22-ig.

A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több mint tíz ezer adag ételt adott el az Ízek utcájában, a borudvarban pedig 10058 pohár fogyott az idén. A kézműves vásárban négy hazai népművészeti egyesület képviseltette magát. H. E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!