Fejlesztések

2017.07.13. 20:11

Több tízmilliós szociális fejlesztésre lesz lehetőség Szekszárdon

Több mint 30 millió forintot nyert a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ óvodai és iskola szociális ellátás fejlesztésére a szekszárdi járás területén.

H. É.

A fentiekről sajtótájékoztató keretében számolt be Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere csütörtökön. Hozzátette, 2017. augusztus elsejétől 2019. január 30-ig terjed a támogatott időszak. Ez idő alatt összesen 3000 gyermeket szeretnének elérni. A családokra kiterjesztve 6-8000 szekszárdi és környékbeli lakót érinthet majd a szolgáltatás, amely többek között tanácsadást, foglalkozásokat is jelent majd. Érintett Szekszárdon az I. Béla Gimnázium, a Baka István és a Garay általános iskola, a Gyermeklánc óvoda, valamint a Csapó Dániel mezőgazdasági szakképző iskola, továbbá két bátaszéki és két decsi intézmény.

A család- és gyermekjóléti központok feladatai között szerepel az iskolai, óvodai szociális segítő tevékenység – mondta Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ igazgatója. A 2018 szeptemberétől kötelezően nyújtandó szolgáltatásra, most pályázati támogatással alkalmazhatnak két szociális munkást, akik az intézményekben elérhetőek lesznek. A célok között szerepel többek között az iskolai hiányzások visszaszorítása is.

Borítókép: Tolácziné Varga Zsuzsanna és Ács Rezső a tájékoztatón (Fotó: Mártonfai Dénes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!