Megyei I. osztály

2017.10.06. 09:54

Tolnán elvárás az aranyérem

Szabolcska Tamás, a tolnaiak támadója abban bízik, hogy csapatát nem zökkentette ki a ritmusból a múlt heti pihenő, Farsang Patrik, a földváriak szélsője pedig azt reméli, hogy kijavítják a bonyhádiak elleni kisiklást.

Rónai Gábor

Varga Ákos (pirosban) jól futballozott és egy szenzációs góllal tette biztossá a BVLC győzelmét (Fotók: Makovics Kornél)

Tolna VFC (2.)–Dunaföldvár FC (4.)

Szombat, 15 óra

A szombati bajnoki lesz az első az idényben, amelyet nem listavezetőként vár a Tolna VFC. Buzás Attila csapata az előző hétvégén szabadnapos volt, így a Dombóvár FC előzött. A tolnaiak célja azonban az, hogy mielőbb visszavegyék az első helyet, mert nem titkolt céljuk a bajnoki arany megszerzése. Ha abból indulunk ki, hogy a Tolna hét meccséből hatot megnyert, s csak a Dombóvár ellen játszott döntetlent (3-3), akkor nem túlzás kijelenteni, hogy jó úton járnak. A földváriak ellen egyáltalán nem lesz könnyű dolga a tolnai együttesnek, hiszen Barics Péter gárdája rendkívül szervezett együttes benyomását kelti, ráadásul éppen egy hete, a Bonyhád ellen veszítették el veretlenségüket, így Tolnán javítani akarnak.

Ősszel is elsők akarnak lenni

– Jól kezdtük a szezont, s azóta is tartjuk a formánkat – mondta Szabolcska Tamás, a tolnaiak támadója. – Nagyon remélem, hogy a múlt hétvégi szünet nem töri meg a lendületünket, és ugyanott folytatjuk, ahol abbahagytuk. A nyáron sikerült megerősítenünk a keretünket, minden posztra minőségi játékos érkezett, ennek tükrében egyáltalán nem meglepő a jó szereplésünk. Kimondva, kimondatlanul az aranyérem megszerzése a célunk, szerintem ez egyáltalán nem túlzó elvárás a jelenlegi keretünkkel, amelynek nyolcvan százaléka komoly NB III-as múlttal rendelkezik, s olyan fiataljaink vannak, akik gyorsan felvették a ritmust. Nemcsak a bajnokság végén, hanem már most, az őszi idény befejeztével is szeretnénk az első helyen állni. A játékunkkal elégedett vagyok, szemre is tetszetős focit játszunk, ráadásul idén szerencsére elkerülnek bennünket a sérülések. Biztos vagyok benne, hogy a földváriak elleni hétvégi bajnokink nem lesz egy könnyű meccs, kellemetlen ellenfél vár ránk, de csakis a győzelem elfogadható a csapattól, mert folytatni akarjuk az eddigi remek szériánkat – zárta a szezonban 4 gólnál járó Szabolcska.

Az utóbbi évek legjobb csapata

– Az első öt mérkőzésünket vereség nélkül tudtuk le, aztán jött az elmúlt hétvége, amikor egy nullára kikaptunk otthon a Bonyhádtól – mondta Farsang Patrik, a dunaföldváriak szélsője. – Nyerni szerettünk volna a BVLC ellen, de sajnos nem jött össze. Most ismét egy nagyon nehéz találkozó előtt állunk, de Tolnán mindenképpen szeretnénk feledtetni a múlt heti vereségünket. A célunk egyértelműen az első három hely valamelyikén végezni, szereintem ehhez adott egy remek játékoskeret. Ha sikerülne nyernünk Tolnán, akkor véleményem szerint odaérhetünk a dobogóra. A támadójátékunkat nem érheti kritika, de a védekezésünkön javítanunk kellene, hiszen sok gólt kaptunk. Három éve vagyok Dunaföldváron, de a mostani az eddigi legerősebb csapat. Összeszokottak vagyunk, mindenki egyfelé húz, ha fegyelmezetten végezzük a munkánkat, akkor szerintem nem maradnak el a sikerek – fejezte be az eddig 5 gólt elérő Farsang.

Bajnoki formábanjátszik a BVLC

A Tolna–Dunaföldvár rangadó mellett érdekesnek ígérkezik a Bonyhád és a Szedres meccse, bár a múltat és a jelent tekintve meglepő lenne, ha nem sima hazai győzelem születne. A völgységiek idén megint úgy játszanak, mint abban a szezonban, amikor bajnokok lettek, így pedig nem könnyű őket megfékezni.

A Bátaszék az idei szezonban eddig nem tudta igazolni a szezon előtti esélylatolgatásokat, miszerint odaérhet a dobogóra, de az újonc Nagymányokot még akkor is le kell győznie, ha a vendégek a szezonban már jó párszor megvillantották oroszlánkörmeiket.

A listavezető Dombóvárnak ugyanúgy kötelező nyernie az Őcsény ellen, ahogy a Bátaszéknek a mányokiak ellen, ám ez most valamiért nem tűnik egyszerűnek. A sárközieket vélhetően feldobja az, hogy másfél év után nyertek bajnoki meccsen, de így is Kardos Ernő alakulata a favorit.

Az egyetlen vasárnapra maradt összecsapáson az egy hete a nyolcadik meccsén az idénybeli első sikerét jegyző Tevel a Majost látja vendégül a második számú völgységi rangadón. A vendégek az előző négy találkozójukon nem tudtak nyerni – most egy hajszállal talán mégis ők számítanak esélyesebbnek, bár igazából nem lehet tudni...

A 9. forduló további programja, október 7., szombat: Bonyhád VLC–Szedresi SE 15, Bátaszék SE–Nagymányoki SE 15, Dombóvár FC–Őcsény SK 15. Október 8., vasárnap: Tevel Medosz SE–Majosi SE 15. A Kakasd SE–Tamási 2009 FC találkozót november 12-re halasztották.

A góllövőlista élcsoportja, 11 gólos: Keczeli Krisztián (Dombóvár FC). 10 gólos: Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC), Pap Roland (Bonyhád Völgység LC). 8 gólos: Ranga Máté (Tolna VFC), Szili István (Tolna VFC).

Megyei I. osztály, az állás Megyei I. osztály, az állás 1. Dombóvár 8 7 1 0 30-7 22 2. Tolna 7 6 1 0 33-7 19 3. Bonyhád 7 5 0 2 22-6 15 4. Dunaföldvár 7 4 2 1 19-14 14 5. Majos 8 3 2 3 16-17 11 6. Szedres 6 3 1 2 16-12 10 7. Tamási 7 1 6 0 19-18 9 8. Nagymányok 7 2 2 3 21-18 8 9. Kölesd 8 2 2 4 15-17 8 10. Bátaszék 6 1 2 3 12-13 5 11. Tevel 8 1 1 6 8-25 4 12. Kakasd 7 1 0 6 12-37 3 13. Őcsény 8 1 0 7 9-41 3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!