premier league

2018.05.03. 11:53

Újabb nagy meccsre készül a Liverpool

A Bajnokok Ligája-döntős Liverpool a Chelsea otthonában vív rangadót az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában.

Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk (L) and Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren reacts at the final whistle during the UEFA Champions League semi-final second leg football match between AS Roma and Liverpool at the Olympic Stadium in Rome on May 2, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Paul Ellis

A mérkőzés mindkét csapat számára különösen fontos: a tavaly bajnok Chelsea-nek egy győzelemmel maradna még esélye a legjobb négy között – BL-indulást jelentő helyen – végezni az idény végén. Jürgen Klopp együttese ugyanakkor egy döntetlennel biztosíthatná be ugyanezt. Igaz, ha a Liverpool – mely szerdán még Rómában játszott a BL-elődöntőben – megnyeri a legrangosabb európai sorozat Real Madrid elleni fináléját, bajnoki helyezésétől függetlenül ott lesz szeptemberben a BL főtábláján. A Chelsea számára a rangadó egyben jó felkészülésnek ígérkezik a Manchester United elleni, május 19-i FA Kupa-döntőre.

A forduló pénteki nyitómeccsét éppen az MU vívja: José Mourinho csapata már az előző fordulóban biztosította BL-helyét, így a Brighton elleni találkozón a második hely megszerzése mellett ugyancsak a kupadöntős készülésre fókuszálhat.

A már bajnok, 93 pontos Manchester City a bennmaradásért küzdő Huddersfield ellen javíthatja meg a PL gól- és pontcsúcsát: előbbiben a Chelsea tarja a rekordot a 2009/10-es szezonban elért 103 találattal, utóbbiban a londoni együttes 2004/05-ös 95 pontja a legtöbb.

A bennmaradásért zajló küzdelemben a West Bromwich Albion sorsa megpecsételődik, ha nem nyer hazai pályán a Tottenham ellen, s az utolsó előtti Stoke City helyzete is szinte reménytelenné válik, ha szombaton kikap a Crystal Palace-tól.

Premier League, 37. forduló:

péntek:

Brighton-Manchester United 21.00

szombat:

Stoke City-Crystal Palace 13.30

Bournemouth-Swansea City 16.00

Leicester City-West Ham United 16.00

Watford-Newcastle United 16.00

West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 16.00

Everton-Southampton 18.30

vasárnap:

Manchester City-Huddersfield Town 14.30

Arsenal-Burnley 17.30

Chelsea-Liverpool 17.30

Borítókép: Lovren (j) és van Dijk a Roma elleni BL-visszavágó után

AFP PHOTO / Paul Ellis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában