brazil válogatott

2018.07.06. 09:26

Danilo újra megsérült, végleg kidőlt

Danilo, a brazil labdarúgó-válogatott jobbhátvédje újra megsérült, s már biztosan nem léphet pályára az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, melyen csapata péntek este Belgiummal játszik a negyeddöntőben.

Danilo of Brazil during the 2018 FIFA World Cup Russia, Group E football match between Brazil and Switzerland on June 17, 2018 at Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia - Photo Tarso Sarraf / FramePhoto / DPPI

Forrás: AFP/DPPI/FRAMEPHOTO

Fotó: Tarso Sarraf

A Manchester City futballistája kifejezetten balszerencsés volt a tornán. Az első csoportmérkőzést még végigjátszotta, ám azt követően combfájdalmak miatt nem számíthatott rá a szövetségi kapitány, s azóta Fagner helyettesítette a posztján. Ezen a héten ugyanakkor már ismét a társaival edzhetett, viszont a csütörtöki gyakorláson bokasérülést szenvedett.

A brazil szövetség pénteken közölte, hogy a vizsgálatok alapján Danilo bal bokájában a szalagok olyan mértékben sérültek, hogy biztosan nem futballozhat már a vb-n. A CFB azt is jelezte, hogy Danilo marad a csapat mellett Oroszországban, ahol a szükséges kezeléseket is megkapja.

A jobbhátvéd poszttal kifejezetten meggyűlt a baja a szakvezetőnek, Titének, mivel az első számú játékosa, Dani Alves még május elején szenvedett súlyos térdsérülést, helyettese, Danilo pedig a vb első meccse óta harcképtelen.

A torna nagy esélyesének számító brazil csapat magyar idő szerint 20 órától csap össze Belgiummal Kazanyban.

Borítókép: Danilo a svájciak elleni csoportmeccsen

AFP / DPPI / FRAMEPHOTO / Tarso Sarraf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!