nem lesz egyszerű

2018.06.16. 12:22

Mexikó ellen kezd a címvédő

Mexikó ellen kezdi meg szereplését vasárnap az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a címvédő német válogatott.

15 June 2018, Russia, Vatutinki: Soccer, FIFA World Cup, German team, training. Coach Joachim Loew (r) talks to player Toni Kroos. Photo: Christian Charisius/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Christian Charisius

Az F csoport nyitótalálkozójának – egyben legnagyobb rangadójának – esélyese a Nationalelf azzal együtt is, hogy a felkészülési időszakban csupán a szaúdi együttest győzte le, emellett kikapott az osztrák és a brazil csapattól, illetve döntetlent játszott a spanyol, a francia és az angol válogatottal. A mexikóiak ezen időszaka sikerekben gazdagabb volt, nyertek a lengyel, bosnyák, izlandi és skót gárda ellen is, Belgiummal és Walesszel nem jutottak dűlőre, míg a horvátoktól és dánoktól vereséget szenvedtek.

A selejtezőcsoportját viszont százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg Joachim Löw együttese, amely tavaly a Konföderációs Kupát is megnyerte, ráadásul igen tartalékos összeállításban, sok fiatalnak lehetőséget adva. Azon a tornán találkozott legutóbb a két fél, akkor a németek 4-1-es diadalt arattak a mexikóiak felett. Az egymás elleni mérleg is a németeknek kedvez: 11 egymás elleni összecsapásukból csupán egyet vesztettek el, ráadásul mindhárom vb-találkozót és valamennyi Konföderációs Kupa-mérkőzést megnyerték Mexikó legjobbjai ellen.

A négyszeres világbajnok németek azzal a céllal vágnak neki az oroszországi tornának, hogy az ezúttal is esélyes brazil és az egyik nagy hiányzó olasz válogatott után harmadikként védjék meg címüket. Az elmúlt tornák alapján jó eséllyel ott lehetnek a végjátékban a németek, akik a 2002-es torna óta mindig legalább a legjobb négy közé jutottak. A vb egyik nagy esélyesének teljesítményét több kulcsjátékos határozza meg, köztük a vb-gólcsúcsra törő Thomas Müllerétől. A 28 esztendős csatár a tornán résztvevő játékosok közül a legtöbb világbajnoki góllal (10) rendelkezik, s jó esélye van arra, hogy már a csoportkörben tovább közelítsen csúcstartó honfitársához, az örökrangsor élén 16 találattal álló Miroslav Kloséhoz.

A mexikóiak célja szintén a továbbjutás a svédeket és dél-koreaiakat felvonultató négyesben, már csak azért is, mert a legutóbbi hat tornán mindig ott voltak a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Borítókép: AFP / DPA / Christian Charisius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!