nem tiltják el a gólvágókat

2018.06.25. 19:51

Pénzbüntetéssel megúszták Shaqiriék

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága 10 ezer svájci frankra (2,8 millió forint) büntette, valamint figyelmeztette a svájci Granit Xhakát és Xherdan Shaqirit a Szerbia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen bemutatott gólörömük miatt.

goalie Xherdan SHAQIRI (SUI) cheers about the goal to 2: 1 for Switzerland, jubilation, cheer, cheering, joy, cheers, celebrate, goaljubel, full figure, Serbia (SRB) - Switzerland (SUI) 1: 2, preliminary round, Group E, Game 26, on 22.06.2018 in Kaliningrad; Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide

Forrás: AFP/DPA/Sven Simon

Fotó: Elmar Kremser

A világszervezet hétfői indoklása szerint a labdarúgóknak „a tisztességes játék elleni sportszerűtlen vétségük” miatt kell fizetnie.

A FIFA a csapatkapitány Stephan Lichtsteinert ötezer svájci frankra (1,4 millió forint) büntette, mert csatlakozott társai gólöröméhez.

A 2-1-re megnyert péntek esti, kalinyingrádi meccsen a válogatott gólszerzői, az albán, illetve koszovói albán származású Xhaka és Shaqiri az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után.

Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, a két ország kapcsolata továbbra is rendkívül feszült.

A nemzetközi szövetség elmarasztalta a szerb szövetséget (FSS) is, amiért a csapat szurkolói politikai tartalmú feliratokat, jelképeket mutattak fel a lelátón. Nekik 54 ezer svájci frankot (15,2 millió forint) kell befizetniük.

Slavia Kokezát, az FSS elnökét, valamint a szerb válogatott szövetségi kapitányát, Mladen Krstajicot is megbüntették (5000-5000 svájci frank) a mérkőzés játékvezetőjére tett megjegyzéseik miatt. Utóbbi úgy fogalmazott, Felix Brych játékvezetőnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

Borítókép: Shaqiri izmoskodik a szerbek ellen

AFP / DPA / Sven Simon / Elmar Kremser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!