Vélem-én

2008.01.31. 20:13

Az ara, a pia, és a menyasszonyi ruha

Az ember életében többnyire a saját esküvőjének a napja az egyik legboldogabb, leginkább várt nap. Persze utólag sokan megbánják döntésüket, de azért az esetek többségében kitörő izgalom és önfeledt boldogság jellemzi már a szertartásra való készülődést is. Főként, ha az illető nő, ők ugyanis még inkább lelki vonatkozásaiban élik meg a frigyet.

Steiner Viktor

Egy ismerős hölgy mesélte, hogy reggel kilenc óra körül egy igen illuminált állapotú nő lépett, vagyis inkább támolygott be esküvői ruhaszalonjába. Végigmérte a menyasszonyruhákat, majd rövid nézelődés után kiválasztotta a neki tetsző darabot. Szépen be is vonult vele a próbafülkébe, hogy magán is megcsodálhassa a díszes ruhát. Hiába volt azonban a fülkének három stabil fala, a józanabb perceket látott menyasszony csak a negyediknek, pontosabban az ajtónak dőlt neki. Ismerősöm arra lett figyelmes, hogy az ara a fehér ruhában, mint valami lavina, hatalmas robaj kíséretében kidől a fülkéből. Ki tudja, lehet, pont zuhanása közben, de meghozta döntését. A felpróbált ruha nagyon megtetszett neki, ám nem volt nála pénz. Mondta hát, hogy nemsokára visszatér, majd kitántorgott az üzletből. Ezt sem látom többé, gondolta joggal ismerősöm.

Egy kis idő múlva azonban megszólalt a telefonja. A szomszédos üzletből hívták, hogy nézzen már ki a szalon elé, mert ezt látnia kell! Így is tett és legnagyobb meglepetésére konstatálta, hogy vendége visszatért. Nem is akárhogyan, hanem négykézláb. Az első emeleten található üzlethez vezető lépcsőfokokat ugyanis csak így bírta megtenni a nem kicsit kapatos ara. Sőt, a szalonba is így „lépett be”: kézzel előre! Végül megvette élete nagy eseményének öltözékét és egy rövid indoklás kíséretében még bocsánatot is kért mondván: vőlegényével már kora reggel beértek Szekszárdra és hát valahol meg kellett várni a szalon nyitását. A legidálisabb választásnak pedig az egyik közeli kocsma tűnt.

Nem gondolom, hogy az esetből messzemenő következtetéseket kellene vagy egyáltalán lehetne levonni. És azt sem, hogy a történetnek maradandó következményei lehetnek. Ha mégis, hát az esküvői ruhaszalonok legtöbb vásárlója értetlenül áll majd a tábla előtt: ittas menyasszonyokat esküvői ruhával nem szolgálunk ki!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!