Vélem-én

2008.03.13. 17:14

Aki meghal, magára vessen

Igazán haláli hírre bukkantam a neten. Egy délnyugat-franciaországi település polgármestere rendeletben tiltotta meg a helyi lakosoknak az elhalálozást, miután a megyei hatóság elutasította, hogy bővítsék a temetőt.

Budavári Kata

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Budavári Kata
[/caption]A 260 lelket számláló falucska elöljárója szigorú büntetést helyezett kilátásba mindazokkal szemben, akik véteni mernek a hirdetőtáblára is kifüggesztett határozattal szemben, azaz el merészelnek távozni engedély nélkül ebből az árnyékvilágból.

Hogy mi lehet még a halálnál is rosszabb büntetés, azt egyelőre nem lehet tudni, a vétkesekre kiróható szankció mibenlétéről ugyanis nem szól a híradás. Mint ahogy arról sem, hogy a falu lakói miféle praktikákat alkalmaznak az elkerülhetetlen vég kicselezésére. Talán az ütemes levegővételbe vetett hitük biztosítja a túlélést, vagy a temető kapujára kihelyezett megtelt tábla riasztja el a kaszást, netalán az erős dac a megyei hatósággal szemben elegendő lesz ahhoz, hogy néhány évig, esetleg évtizedig is elkerüljék az elkerülhetetlen emberi véget.

Optimizmusukat amúgy mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a most hetven évesen is fitt polgármester, aki immár 1971-óta tölti be ezt a tisztséget a településen, a közelgő helyhatósági választásokon ismét indul a poszt megszerzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!