Vélem-én

2010.09.06. 19:53

A házasság buktatói

A tapasztalt házasok tudják, hogy a szerelem az életre, vagy határozatlan időtartamra szóló kötelékben néhány év után átalakul valami mássá.

Hargitai Éva

A felek úgymond már kevésbé látják egymást tökéletesnek, és gyakrabban fordulnak elő súrlódások is. Többnyire ehhez komoly ok kell, de néha elég a parázs vitához a másik puszta létezése is.

A minap olvastam néhány kiváltó okot, amelyet azért érdemes elkerülniük a férjeknek. Például, ha a feleség sejtelemesen közli, hogy olyasmit szeretne szülinapjára, ami tűzpiros, és három másodperc alatt 100-on van, nem biztos, hogy a szobamérlegre gondol. Aztán, ha az asszony nemet mond a javaslatra, melynek célja egy láda sör megvásárlása, majd négyszer annyiért vesz egy arckrémet, nem igazán szerencsés azt mondani, hogy a sör többet segítene abban, hogy szépnek lássa.

Sőt, amikor azt mondja, hogy a házassági évfordulón szívesen menne olyan helyre, ahol már régen járt, nem ajánlatos a konyhát a figyelmébe ajánlani. Végül, ha panaszkodik, hogy rettenetesen néz ki, öreg, kövér és ráncos, csekély a valószínűsége, hogy vigasztalóan fog rá hatni a bók, mely szerint legalább a látása nagyon jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!