Jótékonysági futás

2021.03.25. 20:00

Az életéért harcol Barbara! Segítsen a fiatal szekszárdi nőnek

Kiss Barbara nemrég tért haza Londonból, miután hosszas betegeskedés során kiderült, mellrákkal kell küzdenie. A fiatal szekszárdi nő nem adja fel egykönnyen, s a családja és barátai is azon vannak, hogy mindenben támogassák, amire szüksége van. Március 28-án jótékonysági futást szerveznek a részére.

Kalmár Klaudia

Kiss János, Barbara édesapja mesélt portálunknak lányáról, a betegségéről és arról, hogyan küzdi le azt.

– Mindkét gyermekem külföldön élt, Barbara már akkor is betegeskedett, csak nem tudtuk pontosan, hogy mitől. Ebből kifolyólag felhagyott az addigi életével, mert az nagyon stresszes volt. Hazaköltözött, itthon kezdett el dolgozni, vállalkozást indított és aztán megtalálta a szerelmet is. Nagy boldogságban élünk végre úgy, hogy húsz év után újra közel lakunk egymáshoz.

Karácsony után jött a villámcsapás. Ő járt félévenként ultrahangvizsgálatokra, most is ott volt ultrahangon, amikor észrevették, hogy a jobb hónaljában van egy nyirokcsomó-megnagyobbodás. Javasolták, hogy nézesse meg, elvitték mammográfiára és szövettanra küldték a mintát. Az eredménye az volt, hogy tulajdonképpen ez egy áttét. Van egy primer daganata a mellében.

Ez szörnyű hír volt, hogy mikor a lányomat éppen visszakaptam, szembe kell néznie egy halálos betegséggel. Szerencsére a lányom egy nagyon kemény nő. Amikor ő ezt megtudta, azt mondta, ti ne keseredjetek el, mert ezt a csatát én meg fogom nyerni. Azóta is tesz érte – foglalta össze Kiss János.

A tumor jelen formájában jól kezelhető és gyógyítható gyógyszerek segítségével, melynek három havi adagja átszámítva közel hétmillió forintba kerül. Ez a gyógyszer egy célzott, a vérkép alapján elkészített magas hatékonyságú szer, amelyet jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban gyártanak. Barbara gyógyászati költségeinek fedezésére március 3-án indítottak egy angol nyelvű adománygyűjtő oldalt, hogy segítsenek neki a gyógyszerhez és egyéb kezelésekhez szükséges pénz összeszedésében, hogy a nyirokcsomóban talált áttét minél előbb kezelés alá kerüljön.

Azóta több barát és ismerős adományozott, mely eredményeként be tudták szerezni az első havi speciális gyógyszert, és meg tudta kezdeni a kezelést. Kiss Barbarának a 11773463-01206955 (OTP Bank) számlaszámon is lehet adományozni.

Pécs–Szekszárd között jótékonysági futást is szerveznek a számára, melyet március 28-án rendeznek meg. A család egy barátja, Szitó Ervin ultramaraton futó és sporttársa futnak majd. A futást szintén az adománygyűjtés miatt szervezik meg, ezalatt az említett számlaszámra várják az adományokat. Ezen jótékonysági futás célja a további havi gyógyszerre való pénz összegyűjtése. Barbaráról, a történetéről és a futásról további információkat és bejegyzéseket a Segíts a nővéremnek, Barbarának a mellrákból való gyógyulásra című Facebook-oldalon találhatnak.

Borítóképünkön: Kiss Barbara súlyos betegséggel küzd, de nem adja fel. Az életmentő gyógyszer árára gyűjtenek barátai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!