Falunap

2017.08.28. 14:00

Bőséges volt a programkínálat Szálkán

Megtelt a programokra a rendezvénysátor, a tóparton közben főzték a halászlét.

Hargitai Éva, fotós: Mártonfai Dénes

Már pénteken elkezdődtek a szálkai falunap programjai. Előbb Kovács Gábor „Zene fűben, fában” című bemutatóját láthatták az érdeklődők a könyvtárban, majd Vincze Bálint természetfotóiból nyílt kiállítás a Közösségi Ház előtt. A napot hangverseny zárta a katolikus templomban, ahol a németországi Ingolstadt zeneiskolájának szólistáiból, növendékeiből és tanáraiból alakult kamarazenekar adott komolyzenei koncertet.

Másnap a könnyedebb műfajok képviselői, illetve hagyományőrző csoportok léptek fel a Kistó partján felállított színpadon. A helyi előadók mellett aparhanti, bátai, decsi, cikói és mecseknádasdi előadóknak tapsolhatott a közönség, illetve a falunap egyik legjobban várt fellépője Kaczor Feri volt.

S míg a halfőzőverseny résztvevői bográcsokban főzték a halászlevet, addig a gyerekeket ugrálóvár, trambulin, kézműves-foglalkozás és habparti szórakoztatta.

Délelőtt, valamint kora délután a „Bor-TorTúrát” rendezték, vagyis az érdeklődők bejárhatták, megismerhették a Lajvér borászatot.

Címkék#falunap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!