évforduló

2018.03.07. 22:24

A világ első digitális emlékérmét bocsátja ki a litván nemzeti bank

A gyűjtőknek szánt "egyedülállónak számító" digitális emlékérmet a többi speciális érméhez hasonlóan nem lehet majd kereskedelmi forgalomban használni, de névértéken visszaváltható lesz a litván nemzeti bankban.

Berlin, 2015. július 2. Bemutatják a Németország újraegyesítésének 25. évfordulója alkalmából kibocsátott első 25 eurós pénzérméket a berlini állami pénzverdében 2015. július 2-án. (MTI/EPA/Stephanie Pilick)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Pilick

A balti ország központi bankjának közleménye szerint a gyűjtőknek szánt „egyedülállónak számító” digitális emlékérem révén Litvánia úttörő lépést tesz a numizmatika terén.

A bank megjegyezte, hogy az általa kibocsátott összes többi speciális érméhez hasonlóan a digitálisat sem lehet majd kereskedelmi forgalomban használni, de névértéken visszaváltható lesz a litván nemzeti bankban.

Az okostelefonon és számítógépen megjeleníthető digitális érme kibocsátásával a központi bank a balti ország függetlenségének 100. évfordulóját ünnepli majd.

Borítókép: Illusztráció

MTI/EPA/Stephanie Pilick

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!