Közélet

2008.01.29. 17:33

Ráfázhat, akinek hétvégén fáj a foga

Megszűnt a fogászati ügyelet Szekszárdon, erre a következtetésre jutott az a férfi, aki hétvégén duzzadt arccal, begyulladt foggal kereste fel a Szent István téri fogorvosi rendelőt, de zárt ajtókra talált. Pedig az ügyelet nem szűnt meg, sőt két órával bővült, szombat, vasárnap és ünnepnapokon reggel 8 órától délután 2 óráig kereshetik fel sürgős esetben a fogfájós emberek az ügyeletes fogorvost a megyeszékhelyen.

F. Kováts Éva

– A félreértést az okozhatta, hogy a Szekszárdon ügyeletet teljesítő fogorvosok a korábbi gyakorlattal ellentétben nem a Szent István téri, korábbi központi fogászaton, hanem saját rendelőjükben ügyelnek, vélte a Tolna megyei fogorvosok szakfelügyeletét ellátó dr. Selényi Judit megyei sztomatológus főorvos, aki a saját rendelőben való ügyeletet nem tartja szerencsésnek. Észrevételének annak idején hangot is adott, mondván: nem fogják tudni a betegek, hogy melyik fogász ügyel és helyileg hol. Mint a gyakorlat azóta bebizonyította, a főorvosnő észrevétele jogos volt, a betegek tájékozatlanok.

Az önkormányzat ugyan a helyi médiákban közzé teszi a hétvégi orvosi ügyeleti rendet – a Tolnai Népújság pénteki számában, a szolgáltató oldalon közli – de nem mindenkihez jutnak el ezek az információk. A volt ügy Mivel a betegekben élnek a régi beidegződések, ezért fogfájás esetén a Babits Mihály művelődési ház mellett, a Szent István téren található egykori központi fogászati ügyeletet keresik fel. Ott viszont csak akkor találnak fogászt, ha éppen az az orvos ügyel, akinek ott van a rendelője.

Bővebben a Tolnai Népújság holnapi (szerdai) számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!