Gazdaság

2012.06.28. 12:40

Kihúzták a fogdoktor méregfogát - milliós bírságra számíthat

Fogászati szolgáltatást és termékértékesítést ellenőriztek a Tolna megyei adóellenőrök a közelmúltban.

Mauthner I.

Az egyik fogorvos semmilyen bizonylatot nem állított ki a szolgáltatásról, így az ellátást nyújtó cég jelentős összegű bírságra számíthat.

Mózsik Szilvia, a NAV megyei igazgatóságának sajtóreferense elmondta, az adóhatóság revizorainak figyelmét nem kerülik el a fogorvosok sem, mint azt egy ismert fogász is megtapasztalhatta a közelmúltban.

Az ellenőrök egyike bejelentkezett a rendelőbe, és páciensként panorámaröntgent készíttetett fogsoráról, valamint az egészséges szájhigiénia jegyében még egy fogerősítő kenőcsöt is vásárolt mintegy 15.000,- forintért. A fogorvos a tetemes összegről azonban semmilyen bizonylatot nem állított ki.

Miután az adóellenőrök felfedték kilétüket, az orvos kérésükre átadta a helyszínen található összes bizonylati tömböt, majd kis idővel később egy másik irodából is előhozott egy nyugtatömböt, azt állítva, hogy abban állította ki a nyugtát.

Az adóellenőrök a találékony fogorvos érvelését nem fogadták el, hiszen a nyugtatömbbe azt követően írt bele, hogy szembesült az ellenőrzés és a mulasztás tényével. A nyugtaadás elmulasztása miatt a fogászati ellátást nyújtó cég akár egymillió forintos mulasztási bírságra is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!