Celebfigyelő

2024.02.05. 18:00

M. Dobos Marianne a rákszűrések mellett: a férje felgyógyult a rákból

M. Dobos Marianne szekszárdi származású Hír tévés a február negyedikei Rákellenes világnapon hívta fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Férje, a szintén Hír tévés M. Kovács Róbert fiatal korában hererákkal küzdött, a kezelések után felgyógyult a rákból.

Brunner Mónika

M. Dobos Marianne és M. Kovács Róbert az esküvőjükön 2022-ben

Fotó: Szabolcs László

M. Dobos Marianne a rák elleni küzdelem világnapján a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet. A férje, M. Kovács Róbert fiatal korában hererákkal küzdött, amelyből szerencsésen felgyógyult. 

M. Dobos Mariann így írt Facebook-ján az esélyekről: „Mindenkit arra buzdítok, hogy járjon el szűrővizsgálatokra, hiszen a korai stádiumban felfedezett ráktípusoknál jellemzően sokkal kisebb a kiújulás esélye, tehát a szűrővizsgálatokon történő megjelenés nemcsak a közvetlen betegségkilátásokra van hatással, de hosszabb távon is kedvezően befolyásolja az érintett beteg túlélését, életminőségét. Figyeljünk magunkra!”

M. Dobos Marianne férje huszonkét éves volt, amikor diagnosztizálták nála a hererákot, ezt műtétek és kemoterápiás kezelések követték. A kezelések sikeresek voltak, M. Kovács Róbert bevallása szerint huszonhárom- huszonnégy éves korára túl lett a rákon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!