2023.11.09. 19:00
A szívbarát étrendeket kóstolóval szemléltették
Daniné Turcsányi Éva a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési irodájának (EFI) népegészségügyi szakembere tartott előadást az érdeklődőknek a szívbarát étrendről Kakasdon.
Daniné Turcsányi Éva, az EFI népegészségügyi szakembere tartott előadást az érdeklődőknek a szívbarát étrendről (A szerző fotója)
A szakember ismertette azokat a tápanyagokat, és ételkészítési technológiákat, melyekkel támogatni tudjuk szív-érrendszerünk egészségét. Felhívta a figyelmet azokra a tápanyagokra, élelmiszerekre melyek egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan javasolt fogyasztanunk. Előadásában kitért a telítettlen zsírsavbevitel (omega3 és omega6) szív-érrendszerre gyakorolt kedvező hatásaira, valamint a növényi rostfogyasztás előnyeire.
Az előadás végén a résztvevők nagy örömére szívbarát ételkóstolóval is készült az EFI.