Bűnmegelőzés

2022.11.03. 07:59

Az internet biztonságról tartottak előadást időseknek

A napokban az internet biztonságról tartottak előadást a dombóvári rendőrök időseknek egy közelmúltban indult öt megyés megelőzési projekt keretében, adta hírül a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Dombóváron harminc időskorúnak tartottak bűnmegelőzési előadást (Fotó: TMRFK)

Az összefogás erejét, a megelőzés fontosságát hangsúlyozó programban két hónapon keresztül – középpontban a különböző bűnmegelőzési témákkal – szórakoztató módon mozgatja meg a rendőrség öt megye lakosságát. A sorozat a Csongrád-Csanád, a Bács-Kiskun, a Baranya, a Somogy és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési szakmai támogatásával szeptember 20-án vette kezdetét Szegeden. A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait.

A stafétát október 27-én a baranyai kollégáktól vette át Huszti Gábor alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, így a programsorozat most Tolnában folytatódik. A megye bűnmegelőzési területen szolgálatot teljesítő rendőrei két héten keresztül az időskorúak részére tartanak tájékoztatókat, amelynek célja, hogy az interneten rájuk leselkedő veszélyekre felkészülve elkerülhessék az áldozattá válást.

E sorozat keretében október 29-én a dombóvári egyenruhások két nyugdíjas klub, a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület és a Dombóvári Szívklub Egyesület tagjainak tartottak előadást az időseket érintő internetes veszélyekről.

A stafétát november 14-én a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság veszi át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában