Katasztrófavédelem

2024.04.25. 13:50

Halálos tűzeset Dunaföldváron: egy idős férfi az áldozat

Életét vesztette egy idős férfi abban a tűzesetben, ami csütörtök délelőtt ütött ki egy családi házban Dunaföldváron, az Attila utcában.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Mint arról Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) szóvivője tájékoztatott, csütörtök délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Dunaföldváron kigyulladt egy családi ház. A tűzoltók két járművel vonultak az Attila utcában lévő földszintes, hetven négyzetméteres családi házhoz, amelynek egyik huszonöt négyzetméteres szobájában keletkezett tűz, egy ágy, ágynemű és bútorzat égett három négyzetméteren. 

A tűzben egy idős, mozgásában korlátozott férfi életét vesztette.

A tüzet a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közelben tartózkodó parancsnoka az autójában lévő tűzoltó készülékkel, valamint a mentőszolgálat munkatársai az esetkocsin lévő tűzoltó készülékkel kezdték oltani, és két gázpalackot is kivittek az épületből. A hivatásos tűzoltók a még izzó részeket oltották el, majd hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet.

A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul – tájékoztatott a BM OKF. 

Felhívták a figyelmet: a tüzek gyakori keletkezési oka a dohányzás, ezért mindig meg kell győződni arról, hogy a csikket megfelelően elnyomták, illetve kerülni kell az ágyban dohányzás –hívta fel a figyelmet közleményében. 

Ez már a második lakástűz a héten Tolnában. Mint azt megírtuk, teljes terjedelmében égett egy lakóépület hétfőn délután Németkéren. A tüzet egy égve felejtett, eldőlt gyertya okozta. Azt megelőzően pedig Szekszárdon gyulladt ki egy családi ház. Az első babáját váró család az eset miatt lakás nélkül maradt, a fiatal apuka súlyosan megsérült. A lakás nélkül maradt pár megsegítése érdekében sokan fogtak össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában