Csalások

2024.05.22. 10:52

A romantikus csalásokról is szó esett Bonyhádon

Bűnmegelőzési előadást tartottak kedden Bonyhádon – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

A Bonyhádi Rendőrkapitányság szakemberei a Mátrix Projekt keretében jártak május 21-én, kedden délután a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. A programon a meghívott vendégek, többek között a Bonyhádi Városi Klub tagjai és más érdeklődők, összesen 78-an vettek részt. Az előadáson szó volt a romantikus csalásokról és az applikációk letöltésének veszélyeiről. Bemutatták a különböző adathalász módszereket, és ismertették a banki szolgáltatókra hivatkozó hívások veszélyeit, végül felhívták a figyelmet az újabban megjelenő kibernetikai támadásokra is. 

Fotó: Police.hu

Legyünk egészségesen gyanakvók, ne sértettek!

Tolna vármegyében a [email protected] e-mail-címen is várják kollégáink az internetes csalásokkal kapcsolatos kérdéseiket, tapasztalataikat. A rendőrség kéri, ha valaki gyanús hívást vagy e-mailt kap, kattintás előtt keresse a rendőrség munkatársát, hogy ne váljon áldozattá. 

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán találnak.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában