tervek

2019.01.20. 16:00

Sűrű év elé néznek a nagycsaládosok

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének harmincnégy család a tagja, ennyien fizetik be rendszeresen az ötezerforintos éves tagdíjat. Minden hónap második szerdáján találkoznak, hogy a vezetőség egyeztesse a tagsággal a legfontosabb feladatokat.

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Heim Károlyné elnök lapunknak elmondta, első idei összejövetelén átbeszélték éves programjukat, terveiket. Arról is beszámolt, hogy már túlvannak egy nagyszabású eseményen is.

– A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Al-Duna régiójának szervezetei köszöntötték legaktívabb tagjaikat január 12-én Mezőfalván. Az eseményen mi is részt vettünk, három tagunk kapott önkéntes díjat. Mindez nagy öröm volt a számunkra – tájékoztatta lapunkat Heim Károlyné elnök. Majd hozzátette: – Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthetem, hogy tagjaink örömmel jönnek közénk. Jó tartozni valamilyen közösséghez. Ugyanakkor az is elmondható, hogy a családokat leginkább a gyereknevelés köti le, ezért kevés az idejük.

Az idősebbek pedig örülnek, hogy a gyerekeiknek van munkahelyük, és – szükség esetén – ők vigyáznak az unokákra. Többnyire idősebb tagjaink vannak, akiknek fontos, hogy egészség és béke legyen a családjaikban – tette hozzá Heim Károlyné, aki maga is nagycsaládos édesanya, nagymama. Nyugdíjas, öt gyermeke és hét unokája van.

Nem titkolta, hogy akadnak gondok, de mindig sikerül megoldani. Nem kapnak állami támogatást, fizetett alkalmazott sincs, önkéntes munkával oldanak meg minden szervezést. Tagdíjból és pályázati pénzből tartják fenn az egyesületet. Szeretnék, ha az elérhető távolságban lévő városok – Kecskemét, Szolnok, Kaposvár, Székesfehérvár – színházaiban lenne kedvezményes jegyvásárlási lehetőség.

– Jó hír, hogy a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdővel, valamint a jégpályával sikerült megállapodást kötnünk, így a kártyánkkal tagjaink tíz százalék kedvezménnyel tudnak bejutni a létesítményekbe – számolt be Heim Károlyné.

Színes az idei esztendőre tervezett programkínálat

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének programjai sűrűek.

Még ezen a hétvégén terveznek tagjaiknak egy közös „ruhaturit”, azaz az összegyűjtött ruhákat csereberélik egymás között, de már szervezik a februári farsangi báljukat is, amelyre nagyon készülnek. Márciusban gyógyfürdőbe mennek wellnessezni, áprilisban az Országos Egyesület választmányi gyűlésén jelennek meg, ugyanezen hónap végén pedig a siófoki állatkertbe látogatnak el. Májusban közös főzéssel szeretnék ünnepelni az anyák napját és a gyereknapot, júniusban a kalocsai régiós családi napon vesznek rész, majd két hónap pihenő következik.

Szeptemberben a nagycsaládosok őszi találkozóján lesznek, októberben gyalogos és kerékpáros túrát terveznek, novemberben az adventre készülnek, decemberben pedig a Télapó-ünnepséggel zárják az évet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában